Trafik Haftası etkinliklerle kutlanıyor

Trafik haftası tüm yurtta ne olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Çerkezköy 9.05.2014 11:19:00 0
Trafik Haftası etkinliklerle kutlanıyor

UYGULAMALI OLARAK DA ANLATTILAR

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği Ekipleri Trafik Haftası dolayısıyla ilçe merkezindeki okullarda eğitim öğretim gören öğrencileri bilgilendirdi. Trafik Büro Amirliği Ana Okullarında okuyan minik öğrencilere d 4 bin adet trafik boyama kitabı dağıttı. Çerkezköy  İlçe  Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği Personeli ilçe merkezindeki okullarda Trafik eğitiminin yanı sıra bir kaza anında neler yapılması, kazazedeye nasıl müdahale edilmesi  ve bunları yaparken de ne şekilde davranılması gerektiği  önce anlattı, sonra da uygulamalı olarak gösterdi.

 

 

 

KURALLARA UYAN SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Sürücülerin yüzde 90’ında emniyet kemeri taktıklarının görüldüğünü ifade eden yetkililer, “Yaptığımız uygulamalarda emniyet kemeri takan ve kurallara uyan sürücülere birer teşekkür belgesi veriyoruz. Kendilerine de emniyet kemerinin kaza anında hayat kurtardığını ve devamlı takılmasının da bir zorunluluk olduğu bilgisini veriyoruz. Yapılan uygulamalarda sürücülerin yüzde doksanının emniyet kemeri taktığı görüldü. Ayrıca sürücülere Trafikle ilgili kitapçılıklar vererek bu yönde de bilgilenmelerini sağlıyoruz” diyerek amaçlarının trafik kazalarının önüne geçerek can ve mal kayıplarını önlemek olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

YOLCULARI DA BİLGİLENDİRİYORLAR

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, Trafik Haftası dolayısıyla bu yıl ilçe merkezinde bir ilke daha imza atarak şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin içerisinde bulunan reklam panoların da slayt gösterileri halinde vatandaşları trafik ve ilk yardım konusunda bilgilendiriyor.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10