Sağlık çalışanları: Mezara dek çalışmak istemiyoruz

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görev yapan Tekirdağ Sağlık Sen Üyeleri, dün saat 12.00'da Çerkezköy Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 9.05.2014 14:16:00 0
Sağlık çalışanları: Mezara dek çalışmak istemiyoruz

ANNE OLMAK, İNSAN OLMANIN ÖNEMLİ BİR SÜRECİ

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkan Yardımcısı Barış Zeytin, “Biz, kadın olmaya, anne olmaya kutsallık atfeden, değer veren bir toplumuz. Anne olmak; kadın olmanın, irfan sahibi, insan olmanın önemli bir sürecidir” dedi. Ebelik ve hemşirelik mesleğini kadın olmakla, anne olmakla taçlandırmış olan sağlık çalışanlarının hemşireler-ebeler haftasını ve anneler gününü kutlayan Zeytin “İşbirliğinin ve ekip çalışmasının en iyi kurum örneğini veren, 7/24hastaya bakan ve ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olan hayatımızdaki önemli anlara şahitlik yapan sağlık çalışanlarımızın toplumun en değerli ve en önemli  parçası olduğunu düşünmekteyiz. En zor, en acılı zamanımızda yanımızda olan, bizi rahatlatıp moral veren, hastanelere biran önce bizleri yetiştiren 112 çalışanlarımızı, tedavi sürecine bizleri hazırlayan değerli hemşirelerimizi, sağlık memurlarımızı ve yine en özel ve kıymetli bir ana şahitlik eden değerli ebelerimizi ve tedavilerimizin planlayıcıları diş hekimlerimizi, hekimlerimizi bütün sağlık sektörü çalışanlarımızı onure etme duygusunu onlara hissettirmemiz gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

 

 

ZORUNLU VE VAZGEÇİLMEZ İHTİYAÇLARDAN BİRİ

Sağlık sektörünün, insanların zorunlu ve vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olduğunu vurgulayan Zeytin “Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek gruplarından biri de hemşireler ve ebelerdir. Hemşirelik ve ebelik, güç çalışma saatleri ve şartları gerektiren; özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran, anne olmak, analık duygularıyla taçlandırılan ve bunu mesleğini icra ederken her fiilinde gösteren zor ve kutsal bir meslektir” dedi.

 

 

 

ÇÖZÜM GETİRME GAYRETİNDEYİZ

Sevgiyle, saygıyla mesleğini yapan, insan hayatıyla birebir ilişkisi olan, beceri sahibi hemşire ve ebelerin aslında bütün çalışanların sağlık sektöründe yaşadığı fiziksel ve sözel şiddet başta olmak üzere birçok sıkıntı, mesleki mutsuzluğu ve verimini etkilediğini dile getiren Zeytin “Ücret yetersizliği, görev yetki ve sorumluluklarının kesin bir çizgi ile belli olmaması, yıpranma payının olmayışı, risk fazlalığı, görev dışı işlerde çalışmaya yönlendirme, meslekte ilerleyememe, toplumun hemşireliğe ve ebeliğe bakış açısı, cinsiyet ayrımı, yoğun ve nöbet usulü çalışma temposu, mobbing gibi sıkıntılar bunlardan bazılarıdır. Bizler Sağlık-Sen olarak hiçbir üyemizi yalnız bırakmıyoruz. Üyelerimizin sorunlarına ve kaygılarına çözümler getirmenin gayretindeyiz” dedi.

 

 

BAŞBAKANA SESLENDİ

Sağlık bakanı ve başbakana da seslenen Zeytin “Bizler; mezara dek çalışmak istemiyoruz. Ek ödeme, sabit ödeme adı her neyse aldığımız ücretlerin tümünün emekliliğimize yansıtılmasını istiyoruz. Nasıl ki sağlıklı toplum güçlü toplum, önce sağlığımız diyorsak bizde Sağlık-Sen olarak evet önce sağlımız ama sağlık için de mutlu çalışanlarımız” dedi.

 

 

VAHİM BİR TABLO  

Ülkemizde 2012 Mayıs ile yürürlüğe giren Beyaz Kod uygulaması sonrası Tekirdağ’da o tarihten bugüne dek 180 adet sağlıkçıya yönelik fiziki veya sözel şiddet uygulandığını ifade eden Zeytin “Bu durum ortaya oldukça vahim bir tablo çıkarmaktadır. Mesele kolun kırılıp yenin içinde kalmasından daha vahim ve ciddi bir konudur. Özel hayatımızda bir kadını incitmenin, hatta el kaldırmanın ne kadar nahoş bir durum olduğunu dile getirirken, kendi annelerimize saygımızı sonsuz sunarken, karşımızdakinin de sadece işimizi gören bir kişi değil, onun da birilerinin annesi, babası, kız kardeşi, eşi olduğunu düşünerek içgörü ile yaklaşılması gerekiyor” dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde önceki gün bir doktorun darp edildiğini söyleyen Barış Zeytin, Bu olayı kınıyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” diyerek basın açıklamasına katılan hemşire ve ebelerin Ebeler Günü, Hemşireler Günü ve Anneler Günü’nü kutladı. Basın açıklamasının ardından kadın sağlık çalışanlarına kırmızı karanfil dağıtılırken, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde 30 yılını dolduran Genel Cerrahi Uzmanı Fahri Erdem Ezgü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Narten Baydemir ve hizmetli kadrosundaki Seracettin Kılıç’a teşekkür belgesi verildi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10