Yerlikaya: Milletin işbirliği ve katılımı da gerekli

Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm insanlarının mutluluğuyla sağlanır. Engelli kardeşlerimiz; yaşadıkları beden

Tekirdağ 11.05.2014 12:32:00 0
Yerlikaya: Milletin işbirliği ve katılımı da gerekli

ONLARA GÜVENLİ BİR GELECEK SUNMALIYIZ

Engelli insanların sosyal hayatın içerisinde yer alabilmesinin sağlanması ve onların hayat standartlarının yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu ifade eden Yerlikaya “Bu bağlamda, engelli insanlarımızın yaşantılarında maruz kaldıkları zorlukları ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla bağımlılıklarını gidermek, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak gerekir. Engellilerin sorunlarının çözümü için devletimizin imkân ve kaynaklarının yanında milletimizin işbirliği ve katılımı da gereklidir” dedi.

 

DAHA DUYARLI OLMALIYIZ

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sini engelli insanların oluşturduğunu dile getiren Yerlikaya “Bu insanların bir kısmı doğuştan engelliyken bir kısmı da dünyaya geldikten sonra çeşitli nedenlerle engelli olmuşlardır. Şuanda hiçbir engeli bulunmayan insanların, yaşamın getirdiği olumsuz hadiseler nedeniyle ileride engelli olma ihtimalleri vardır. Bu açıdan bakıldığında engellilerin sorunlarını kendi sorunumuz olarak bilip bu konuda daha duyarlı olmalıyız” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10