"Cennetten birini görmek istiyorsanız bu çocuklara bakın"

Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi 10-17 Mayıs Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında okul bahçesinde program düzenledi.

Çerkezköy 12.05.2014 16:24:00 0

BU ÖZEL ÖĞRENCİLERİ DE KATMAK GEREKİR

Dün saat 10.30’da düzenlenen program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, programda yaptığı konuşmada, insanları sevmek için hiçbir ön yargısı olmayan, hiçbir beklentisi olmayan bu özel öğrencileri de katmak gerektiğini ifade ederek “İçimizden birisi cennetten birisini görmek istiyorsa bu çocuklara baksınlar. Bu çocuklara hizmet edenlere baksınlar ki onların menfaat duygusu yoktur. Bu çocukları dünya görüşüm olarak bir çok zaman yerde tek insanları menfaat beklemeden seven grup olarak görüyorum. Bu çocuklarımız severlerse tam severler” dedi.

 

 

“HAYATIN BİR GERÇEĞİDİR”

Hükümetin özel eğitim öğrencilerine tanıdığı imkanlarla velilerin bir nebze nefes aldığını kaydeden İşler “Velilerimiz toplumun içine gerek fert olarak gerek ise çocukları ile beraber rahat bir şekilde çıkabiliyorlar. Onlar bizim yavrularımız ve hayatın bir gerçeğidir. Tekirdağ’da gücümüz yettiği kadar bu çocuklarıma hizmeti birinci vazife olarak gördük. Bu anlamda 10-16 engelliler haftasında programlara katılıyoruz katılmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

 

“ENGEL İNSANIN KAFASINDADIR”

Engelin insanın kafasında olduğunu kaydeden İşler “İnsanın elindeki ve ayağındaki engel değildir. Bir yerde hepimiz belki de engelliyiz. Ben Sivas’ta yetişmiş birisi olarak yüzme engelliyim. Çünkü yüzmeyi beceremem. Eğer kafadaki engeli kaldırırsanız o zaman güzellikler ile karşı karşıya olursunuz. Bu okulun yapılmasında emeği olan Serkan ve Müjgan Karagöz çiftine teşekkür ediyorum. Tekirdağ’da Özel Eğitim merkezinde güzel mesafeler aldık. RAM’ı Çerkezköy’e açtık. Personel sıkıntısını da ilerleyen dönemlerde halledeceğiz. Tekirdağ’da tek kat üzerine 10 dönüm üzerinde özel eğitim merkezi düşünüyoruz” dedi.

 

 

“HER DUYARLI VATANDAŞIN ÖNCELİĞİ OLMALIDIR”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da engelli vatandaşların sorunlarını ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların etkin rol üstlenmelerinin büyük önem taşıdığını ifade etti. İlçede bu konuda büyük gayretleri olan ve bu okulu ilçeye kazandıran Müjgan-Serkan Karagöz çiftine de teşekkür eden Kubilay “Bu çabalar sayesinde engelli vatandaşlarımız, başkalarına bağımlı olmadan hayatlarını sürdürmekte, çalışma imkanlarına da kavuşmaktadır. Sorunlarını da her platformda dile getirmektedirler. Unutmayınız ki, engelli olmak kişinin tercihi değildir ve her birey bir engelli adayıdır. Onların yaşam şartlarını iyileştirmesi her duyarlı vatandaşın önceliği olmalıdır” dedi.

 

 

 

FIRSAT EŞİTLİĞİ OLMALI

Engelli vatandaşlar için korumacı değil onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olunması gerektiğini vurgulayan Kubilay “İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek bu konuda bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması dileği ile Engelliler haftasını kutluyorum” dedi.

 

 

OYUNLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerin hazırlamış olduğu elbiselerim adlı rondon sergilendi. Oratoryo gösterisinin ardından 2-A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olmuş olduğu “Vız Vız Arı” etkinliği sahnelendi. Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu kız isteme tiyatrosu ise izleyenleri kahkahaya boğdu. Okulda bulunan öğrencinin velisi Hatice Elidemir’in konuşmasının ardından anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Annem etkinliği sergilendi. Koronun birbirinden güzel şarkıları söylemesinin ardından okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında birinci olan 75 Yıl Ortaokulu öğrencisi Kaan Uğurlu’ya, ikinci olan G.O.P Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Nur Simla Durak ve yine aynı okuldan Defne Toyran’a ödüllerine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi. Şiir yarışmasında birinciliği kazanan Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencisi Sevda İnam ve ikinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Zehra Köse’ye ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verirken, kompozisyon yarışmasında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Merve Gezer, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Üngür, üçüncü olan Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Büşra Uzun ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in elinden aldı.

“BİZ BÖYLE SEVİLMEK İSTİYORUZ”

Ödül töreninin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay belediye olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ifade ederek engellilerin haftasını da kutladı. Gerçekleşen programda çok duygulandıklarını söyleyen hayırsever Serkan Karagöz de “Bugün hem eğlendik hem de göz yaşlarımıza hakim olamadık. Biz gerçekten böyle sevilmek istiyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Programda öğrenciler kendileri tarafından yapılan el emeği göz nuru hediyeleri ise günün anısına protokol üyelerine verdi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Müftüsü  Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Optimed Hastanesi Başhekimi Recep Çalışkan, hayırseverler Serkan ve Müjgan Karagöz çifti, Çerkezköy’deki okulların müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10