Çetinkaya: Mevcut kaldırımlar yeniden düzenlenmeli

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "İlçedeki mevcut yaya kaldırımlarına yapılan engelli yerlerinde engelliler tekerlekli sandalyeleriyle giriş çıkış yapmakt

Çerkezköy 13.05.2014 17:15:00 0
Çetinkaya: Mevcut kaldırımlar yeniden düzenlenmeli

ENGELLİLER İÇİN TEHLİKE YARATIYOR

Yaya kaldırımlarına bir süre önce yapılan engelli giriş çıkış yerlerinin engelliler için tehlike yarattığını gördüklerini ifade eden Çetinkaya “Çünkü engelli kardeşlerimiz için yapılan yerler tekerlekli sandalyeleriyle bu yerlerden zor giriş çıkış yaptıkları gibi bazıları ise tehlike arz etmektedir. Bu nedenle belediyemizden engelliler olarak bir ricamız var o da yaya kaldırımlarının köşe başlarını yuvarla ve yola sıfır olarak yeniden yapmalarını istiyoruz” dedi.

BİR KİLOMETRE YOL KAT ETMEK ZORUNDA KALMAZLAR

Yaya kaldırımlarının köşe başlarının yuvarlak olması halinde estetik yönden de güzel bir görüntü olacağını ifade eden Çetinkaya “Aynı zamanda da yaya kaldırımlarının köşe başlarının yuvarlak olması durumunda araçların bu bölgelerden dönmeleri sırasında ne engelli kardeşlerimiz ne de araçlar zarar görmez. Engellilerimiz yaya kaldırımından inmek için bir kilometre yol kat etmek zorunda kalmazlar” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10