Temel hedef topluma kazandırmak

Başarı Hikâyeleri Söyleşileri kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, 2012-2013 Yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan, hafif ve orta düzeyde zihinsel en

Tekirdağ 13.05.2014 17:16:00 0
Temel hedef topluma kazandırmak

YÜZ ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM VERİYORUZ

Yüz öğrenciyle eğitim öğretime devam ettiklerini söyleyen Kızılyar, “Mevzuat gereği okulumuza yerleştirilmesine karar verilen öğrenci öncelikle öğretmenlerimiz tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sonrası öğrenci yaş, eğitim performansı ve gelişim özelliklerine göre uygun olan sınıfta eğitimine başlıyor. Bireysel eğitim programlarına göre eğitimlerimiz gerçekleşiyor. Özbakım becerilerinin kazandırılması dışında, ortaokul ve lise bölümünde uygulamalı derslerimiz var. Toplumsal uyum becerilerinin kazandırılmasına yönelik ilk dönemde aldıkları teorik derslere ilişkin uygulamaları yapıyoruz yaz döneminde. Sinema, tiyatroya gitme, alışveriş yapma gibi faaliyetlerimiz oluyor. Öğrencilerimizin yeterliliklerine göre eğitimlerimizi planlıyoruz. Öğrencilerimizi topluma kazandırmak temel hedefimiz” dedi.

 

 

ATÖLYELER DE VAR

Okulda el sanatları ve seramik atölyesinin olduğunu dile getiren Kızılyar “Bu atölyelerde bir şeyler yapmaya çalışan öğrencilerimiz üretmenin verdiği hazzı yaşıyorlar. Atölyelerimizde her öğrencimizin yapabileceği bir faaliyet var” dedi. Destek almaya hak kazandıkları “Zihinsel Engelli Bireylerin Toplumla Bütünleşmelerini Sağlamak” hedefiyle yazılan projeyle ilgili de bilgi veren Kızılyar “Trakya Kalkınma Ajansı proje teklif çağrısına çıktığında rehberde yer alan öncelikleri inceledik ve dezavantajlı grupların toplumla bütünleştirilmesi önceliğinin temel amacımızla birebir örtüşmesi sebebiyle proje yazmaya karar verdik. Ajans’ın Edirne’de düzenlemiş olduğu Proje Yazma Eğitimi’ne katıldık, Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzün destekleriyle projemizi şekillendirdik. Projemiz değerlendirilip kabul edildi. Projemiz 15 Haziran itibariyle sona eriyor. Aldığımız geri bildirimler temel hedefimizi gerçekleştirdiğimiz yönünde. Yani çocuklarımızın toplumla bütünleşmesini sağladık. Projemizi temellendirirken sadece malzeme alalım demedik aynı zamanda atölyelerimizi oluşturduk, normal müfredatımız doğrultusunda eğitim ve öğretime devam ettik.  Projenin etkinliğini ölçmek için özellikle velilerimizden faydalanacağız. Çeşitli anketlerle bunu ölçmeye çalışacağız. Öğrenci velilerimizden aldığımız dönüşlerle performans göstergelerimizi oluşturacağız” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10