Susuzluk tehlikesi meclis gündeminde

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü kuraklık ve susuzluk sebebiyle ülkemizi bekleyen sorunları "Tarım Bakanı ve Orman Bakanı'na" verdiği iki ayrı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Tekirdağ 13.05.2014 17:32:00 0
Susuzluk tehlikesi meclis gündeminde

“SUSUZ BİR YAZ ÜLKEYİ BEKLİYOR”

Son yılların en kurak yılının yaşandığı Türkiye’de kuruma noktasına gelen barajların, bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığın tüm ülkemizin tehlike altında olduğunu gösterdiğini ifade eden Köprülü “Yağış miktarlarında gerçekleşen veriler hakkında açıklama yapan uzmanlar, “susuz bir yaz ülkeyi bekliyor” derken, önlem alınmazsa uzun süreli bir susuzluk ve kuraklığın kapıda olduğu uyarısını yapmaktadırlar. Kuraklık ve susuzluğun başta Tarım ve Hayvancılık olmak üzere birçok alanda zarar getireceği hastalıklara davetiye çıkaracağı açıklaması yapan uzmanlar acil önlemler alınması gerektiğine vurgu yapmaktadırlar” dedi.

BAKAN EROĞLU’NA SORDU

Köprülü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Türkiye’de son 50 yılın en kurak yılının yaşandığını belirten uzmanlar, kuruma noktasına gelen barajların tehlike altında olduğu vurgusunu yaparken, Bakanlık olarak siz bu konuda ne gibi önlemler almaktasınız? Türkiye genelinde bölgelere göre son 5 yıllık yağış oranları nelerdir? İçme suyu barajlarında ki doluluk oranları nedir? Uzun süreli bir susuzluk ve kuraklığın kapıda olduğuna dikkat çeken uzmanlar, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda sıkıntılar yaşanacağını hastalıklara davetiye çıkaracağını belirtirken, Bakanlık olarak su kaynaklarının etkin bir biçimde kullanımını sağlamak, olası hastalıkları önlemek adına aldığınız tasarruf tedbirleri var mıdır? Son bir yıl içinde kuraklık ve susuzluk nedeniyle en çok hangi alanda zarar görülmüştür? Bunların oranları nelerdir? İlgili Bakanlıklar olarak bu krizi önlemek adına koordine içinde olduğunuz ortak çalışma yürüttüğünüz Kurumlar,  Bakanlıklar var mıdır? Bunları kamuoyunu bilgilendirmek adına aktarır mısınız?” sorularını yöneltti.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10