Çerkezköylü çiftçiler, çiftçiler günü etkinliğine ilgisiz kaldı

Çerkezköy Ziraat Odası tarafından dün 11.00-12.00 saatleri arası Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine Çerkezk?

Çerkezköy 14.05.2014 22:37:00 0
Çerkezköylü çiftçiler, çiftçiler günü etkinliğine ilgisiz kaldı

KUBİLAY VE AKAY DA ÇİFTÇİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Çerkezköy Ziraat Odası’nın ÇTSO ‘da gerçekleştirdiği Çiftçiler günü programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Mavi Minibüsler Kooperatif Başkanı İlhami Yörük, Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Fazlı Ün ve Kooperatif Müdürü Turgay Çolak, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Çiftçi Malları Koruma Başkanı Osman Dal, Çerkezköy Çiftçi Malları eski Başkanı Ahmet Çelebi, Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Mücahit Aydın, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Oda Meclis Başkanı Yılmaz Mirza, Toprak Mahsulleri Ofisi Saray Şube Müdür Vekili Ziraat Mühendisi Önder Kandemir ile çiftçiler katıldı. Program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ KONUSU TARIMDIR

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak yaptığı konuşmada ülkenin en önemli konusunun tarım olduğunu belirterek, “Bu gün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutluyoruz. Ancak çiftçilerimizin kendileri için önemli olan kendi günlerine kayıtsız kalmalarından büyük üzüntü duydum.  Oysa bu gün bu salon tıka basa dolu olması gerekirdi” dedi. Soma’da meydana gelen facianın kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Toprak “Faciada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum” dedi. 80 ülkede her yıl 14 Mayıs’ta Dünya Çiftçiler Günü’nün kutlandığını söyleyen Toprak “Tarım dünyada olduğu gibi ülkemizin de en önemli konusu. Sabah kalktıktan akşam yatana kadar tükettiğimiz tüm yiyecekler ve giydiğimiz giysilerin hepsi tarımdandır. Her şey üretiliyor ancak toprak üretilmiyor.Toprağın fabrikası yok. İnsanlar tarımın önemini bilmelidir” dedi. Bölgede yağan son yağmurların Trakya çiftçisine büyük ümit verdiğini ifade eden Toprak “Çerkezköy ve tüm Trakya çiftçisi bu yıl belki son yılların en büyük rekoltesini elde edecek. Çerkezköy olarak biz 130 bin dekarda tarım yapıyoruz. 80 bin dekarında buğday, 50 bin dekarında da ayçiçeği ekimi yapılıyor. Hayvancılık ise ilçemizde az denecek kadar yapılıyor.” dedi.

 

 

EN ÖNEMLİ MESELEMİZ ÜRETİM VE İSTİHDAM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Soma’da maden ocağında meydana gelen kazada hayatını  kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Kubilay “En önemli meselemiz üretim ve istihdam olduğuna göre bölgemizde ve ülkemizde tarım da önemli. Ben bu gün gıda güvenliğine dikkat çekmek istiyorum. Bu konuda sadece kamu kurum ve kuruluşlarından değil derneklerden ve meslek kuruluşlarından da yapacağımız çalışmalara destek bekliyoruz. Sağlıklı gıda tüketmek amacıyla yönlendirici projeler hazırladık. Gelecek nesillerimizin daha güvenli yetişmeleri için güvenli gıda tüketmelerini sağlamalıyız.”dedi.

TARIM ALANINDA GEREKLİ ÇALIŞMALARIN YAPILMASINI ÜMİT EDİYORUZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da konuşmasına Soma’da meydana gelen maden ocağındaki kazaya değindi ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine yakınlarına ve sabır ve başsağlığı diledi. Çerkezköy’ün tarımla sanayinin iç içe olduğu bir kent olduğunu belirten Akay “Çerkezköy bir sanayi kenti olmasıyla Türkiye’nin önemli  bir kenti. Ancak ilçemizde tarım alanında gerekli çalışmaların da yapılmasını ümit ediyoruz. Çiftçilerimiz son yağan yağmurlar nedeniyle bol ürün alacağını da ümit etmekteyim” dedi. Yapılan konuşmalar sonrası katılımcılara kokteyl verildi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10