Toplumları mutlu yaşatmanın yolu üretmekten geçer

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Tekirdağ'da da tören düzenlendi.

Tekirdağ 14.05.2014 22:59:00 0
Toplumları mutlu yaşatmanın yolu üretmekten geçer

TEŞVİK VE SAHİPLENME OLSUN

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından konuşan Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygın, "Toplumları mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşatmanın yolu üretmekten geçer" dedi. Saygın, bu yıl ülke genelinde bir çok bölgenin yağışsız kaldığını anımsatarak “Bu yıl ülkemizin bir çok bölgesi yağış alamadı. Fakat bölgemiz ilkbahar aylarında çok olmasa da yağış aldı. Eğer iklim böyle uygun giderse hububatta çok iyi verim bekliyoruz. Çiftçilik zor zanaat ama buna rağmen yarışta geri kalmamaya çalışıyoruz. Yeter ki biraz destek biraz teşvik, biraz da sahiplenme olsun” dedi.

 

 

BÜYÜK SIKINTIYA SOKACAK

Çorlu’da da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Atatürk meydanında düzenlenen törenle kutlandı.  Çorlu Atatürk meydanında gerçekleştirilen törene çiftçi dernekleri yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra TESK Genel Müdürü Halim Orta katıldı. Atatürk Anıtına sunulan çelenk sonrası saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan törende söz alan Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman, "Temel görevimiz üretmek olan biz çiftçiler üretimin zorluklarını birlikte yaşıyoruz. Sorunlarımızın başında gübre ve mazottaki fiyat artışları geliyor. Ekili alanlarımızın sanayiye, buna bağlı olarak nüfusun hızla artmasıyla topraklarımızı konut alanlarına kaybediyoruz ama en acısı topraklarımızı üretim için değil rant için el değiştirmesi gelecekte bizleri büyük sıkıntılara sokacaktır" dedi.

ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Şişman, kendilerine önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Önceliğimiz üzerinde yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz toprağımıza, suyumuza ama öncelikli olarak çevremize, havamıza tüm üyelerimizle birlikte sahip çıkmak zorundayız. Üyelerimizin ve tüm katılımcıların 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü en iyi dileklerimle kutlar iyi bir hasat, bol verim, bol kazançlar diliyorum" dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10