Özdoğan: Uygun nitelikte eleman bulmak zorlaştı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, İŞKUR'un izniyle 23 Haziran 2009'da faaliyete geçen ÇOSB Özel İstihdam Bürosu'nun çalışmalarını sürdürdü

Çerkezköy 16.05.2014 15:52:00 0
Özdoğan: Uygun nitelikte eleman bulmak zorlaştı

ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYORUZ

Özdoğan, bölgedeki işgücü piyasası ve istihdam alanındaki çalışmalara destek verdiklerini ifade ederek “6-7-8 Haziran 2013 tarihlerinde İŞKUR koordinasyonunda Trakya’da ilk defa düzenlenen 1.Trakya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na katıldık. İş arayanlar büromuza başvuru yapma fırsatı buldu. Biz de fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret edip onlarla sohbet etme fırsatı bulduk” dedi. Geçtiğimiz yıl 27-28 Kasım’da da PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi’nin düzenlediği ‘İnsana ve İşe Dair’ temalı 7. İnsan Yönetimi Kongresi’ne ana sponsor olduklarını ve kongrede Özel İstihdam Bürosunu tanıtan bir stant açtıklarını ifade eden Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun da ‘Trakya’da Sanayici Olmak’ adlı oturuma konuşmacı olarak katıldığını söyledi.

 

YÜKSEK LİSANS DERSLERİ OSB’DE VERİLİYOR

ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında bölgedeki firmaların çalışanlarına yönelik yüksek lisans derslerinin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü dersliklerinde devam ettiğini ifade ederek “ÇOSB Özel Anadolu Teknik Lisemiz de bildiğiniz gibi fabrikaların ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak öğrenci yetiştirmeye devam edecek” dedi. Özdoğan, bölgede insan kaynağının niteliğinin artması yönündeki çabaların devam edeceğini dile getirdi.

 

E-POSTA YOLUYLA DA GÖNDEREBİLİRLER

ÇOSB Özel İstihdam Bürosu’nun bölgede iş arayanlarla eleman arayanları buluşturmayı amaçladığını ifade eden Mehmet Özdoğan, “Özel İstihdam Bürosu, sadece ÇOSB’ye kayıtlı firmalara hizmet veriyor. Tüm hizmetler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Aday havuzunda 10 bine yakın özgeçmiş bulunan ÇOSB Özel İstihdam Bürosu, firmaların hem mavi yaka hem de beyaz yaka pozisyonlarındaki açığı kapatmalarına destek olmaya çalışıyor” dedi. İsteyenlerin ÇOSB Yönetim Binası giriş katta hizmet veren Özel İstihdam Bürosuna bizzat başvuru yapabileceğini söyleyen Özdoğan, iş arayanların özgeçmişlerini ik@cosb.org.tr adresine e-posta yoluyla da gönderebileceğini belirtti.

 

YAZILI OLARAK BİLDİRİYORLAR

Firmalar tarafından eleman ihtiyaçlarının ve adaylardan beklenen özelliklerin Özel İstihdam Bürosu’na yazılı olarak bildirildiğini söyleyen ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan “Talep edilen pozisyona ilişkin uygun olabilecek adaylar belirlenir, ilgili adayların özgeçmişleri talebi yapan firmaya gönderilir. İş arayan kişilerle mutlaka ön görüşme yapıyoruz. Adayların doldurdukları formlarda veya özgeçmişlerinde verdikleri bilgilerin eksiksiz olmasına dikkat ediyoruz” dedi. Özdoğan, ön görüşmede kişilerin hangi bölümlerde, sektörlerde çalışmak istediklerini anlamaya çalıştıklarını dile getirerek “Böylece daha uygun eşleştirmeler yapabiliyoruz. Bölgemizde firma sayısının artmasına paralel olarak, uygun nitelikte eleman bulmak daha da zorlaştı. Bu durum çalışan devir oranının da artmasına neden oluyor” dedi. Böylelikle fabrikalarda işe alım sürecinin bir kısır döngü haline geldiğini söyleyen Özdoğan bu ortamda, iş arayanlara özgeçmişlerini nasıl daha etkili hale getirebilecekleri, hangi bölümlerde çalışabilecekleri konusunda bir anlamda danışmanlık yaptıklarını söyledi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10