Yağışlar, sebze üreticilerinin yüzünü güldürdü

Trakya'da son günlerde yağan yağışlar sebze üreticilerinin yüzünü güldürürken, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde seyyar pazarcılık yapan Fikret Göktaş, tezgahında satışa sunduğu yeşil se

Bölgede Gündem 18.05.2014 13:24:00 0
Yağışlar, sebze üreticilerinin yüzünü güldürdü

TEZGAHIMIZA YANSIMAYA BAŞLADI

Dışarıdan gelen sebze ve diğer yeşilliklerin hem az hem de pahalı olduğunu belirten Göktaş, “Ancak bu yıl yöremizdeki yağışlar üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Babaeski ve Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinin köylerindeki bahçıvanlardan temin ettiğimiz sebze oranlarında büyük artış var. Ayrıca yapılan ürün çeşitlemeleri de tezgahımıza yansımaya başladı” dedi.

SEBZE ÜRETİMİ ARTTI

Trakya'da sebze üretiminin arttığını ifade eden Göktaş “Eskiden tezgahımızda bir-iki ürün dışındakiler Antalya ve diğer yörelerinden gelirdi. Ancak şimdilerde yöremizdeki üreticiler hem sera hemde bahçelerinde her çeşit ürettikleri sebzeleri bizlere toptan satıyorlar. Artık yöremizin ürünleri olan yağlı ve kıvırcık marul, dereotu, tere, reyhan, turp, maydanoz, roka, bezelye, soğan, sarımsak, taze fasulye, salata gibi yerli ürünleri tezgahımızda satıyoruz. Şimdilerde bollaşan marullar ise yağmurlarında etkisiyle ağırlıkları 2 kilograma kadar ulaşıyorlar” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10