Gençlere keman kursu verildi

Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında işsiz ve sosyal güvencesi olmayan 25 gence keman kursu verildi.

Bölgede Gündem 20.05.2014 09:44:00 0
Gençlere keman kursu verildi

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi’nde yapılan kapanış toplantısına Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çakmak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhami Öztürk ve davetliler katıldı. Projenin eğitmeni Saygın Tekergönül’ün sunumu ve Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Uğur Okuş ve Kaymakam Kemal Yıldız’ın konuşmasının ardından proje kapsamında keman kursu alan 25 kursiyer sertifikalarını aldı.

TOPLUMA ENTEGRASYONLARINA KATKIDA BULUNMAYI AMAÇLIYOR

Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün “Özel İhtimam Gerektiren Kesimlerin İstihdamına Yönelik Keman Kursu Açılması Projesi”,  ilçe merkezinde ikamet eden dezavantajlı grupların sosyal ve kültürel hayata aktif olarak katılmalarına, bu grupların niteliklerinin yükseltilmesiyle istihdam olanaklarının artırılmasına, ilçede ikamet eden gençler başta olmak üzere toplumsal entegrasyon sorunuyla karşı karşıya bulunan kesimlere yönelik olarak, bu kesimlerin meslek seçiminde yönlendirilmesi amacıyla mesleki rehberlik ve danışma merkezi kurulmasına, buna bağlı olarak bu kesimlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesine ve toplumsal entegrasyonun artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

YÜZDE 90’INI TRAKYAKA KARŞILADI

Proje ile bundan sonra da bölgedeki işsiz gençlere hizmet verecek olan bir Mesleki Rehberlik ve Danışma Birimi de kuruldu. Toplam bütçesi 33 bin 350 TL olan projenin yüzde 90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10