Anlamsız tepkiye valilikten açıklama

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciası dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Tekirda?

Tekirdağ 20.05.2014 14:07:00 0
Anlamsız tepkiye valilikten açıklama

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan acı nedeniyle etkinlikler tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da iptal edilirken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Çelenk Sunma Töreninde il protokolüne gösterilen tepki üzerine, Tekirdağ Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada “2012/3073 Karar Sayılı  Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin yürürlüğe konulması; Bakanlar Kurulu’nca 16/4/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır. Bu yönetmeliğin 6’ıncı maddesinin 4’üncü fıkrası şu şekildedir; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerinde: Atatürk Anıtı ve Büstü’ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bulunmaması halinde ise mülkü amirin görevlendireceği bir müdürlük tarafından çelenk konulur. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. Nitekim Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Tekirdağ’da düzenlenen törende Atatürk büstüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından çelenk konulmuştur” denildi.

“ELEŞTİRİLERİ YERSİZ BULUYORUZ”

 “Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni”nin söz konusu yönetmeliğin emri doğrultusunda, usulüne uygun olarak gerçekleştirildiği, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen törenin, yine bu şekilde icra edildiği belirtilen açıklamada “23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Çelenk Sunma Töreni ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Palabıyık’ın Valiliğimize yönelttikleri haksız eleştirileri ve kamuoyunun yanlış yönlendirmesini, yersiz buluyoruz. İlimizde, Sahil Dolgu Alanda,  A protokolün katılacağı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ise Manisa Soma’daki üzücü maden ocağı faciası nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de iptal edilmiştir. Bu nedenle törenler, usulü ve yönetmeliğine uygun icra edilmiştir” denildi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10