Maden işçilerine 'Soma' şarkısı

Muratlı'da görev yapan sağlık personeli Cahit Apaydın, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve Türkiye'yi yasa boğan maden kazasının ardından şarkı yazdı.

Muratlı 21.05.2014 19:58:00 0
Maden işçilerine

ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Muratlı’da radyoloji bölümünde görev yapan sağlık personeli Cahit Apaydın, Soma’da yaşanan maden kazasından etkilenerek şarkı yazdı. Şarkısında 'Soma' için bir olma çağrısı yapan Apaydın, maden işçilerinin zor koşullarda çalıştığına da dikkat çekti. Apaydın, Soma'da yaşanan maden kazasında herkesin üzülerek acı çektiğini ifade ederek “Ben de facianın olduğu ilk günden beri içimde çok acayip bir kıpırtılar oluştu, buna tepkisiz kalamadım. Birkaç gün geceleri hep ağladım, her kanala baktığımda herkes ağlıyor, sızlıyor. İnsanlar TOMA’lara saldırıyor, kavgalar ediyor. Ben de bunun için müzikle uğraştığım için bir şey yapma gereği duydum, aklıma gelen şeyleri notaya döktüm, bunu da insanlarla paylaşma gereği duydum. 'Haydi Ülkem Bir Olma Vakti Soma İçin Şimdi Tam Vakti' diye bir toplumsal bir şarkı yaptım. Umarım bu şarkım gerektiği mesajı alır. Umarım toplum bu olaya biraz daha duyarlı davranır. Ülkemizin başı sağolsun” dedi.

 

ŞİMDİ BİR OLMA VAKTİ

Apaydın'ın yazdığı 'Haydi Ülkem Şimdi Bir Olma Vakti Soma İçin Haydi Tam Vakti' isimli şarkının sözleri: “3-5 kuruş ekmek su parası, Yeraltında geçmiş ömrümün yarısı, Alnımızda kir değil kömür karası, Kara elmas kömürün karası, Kara elmas kömürün karası, Oyyy Soma beni yalnız koma, Oy oy oyyy Soma beni öksüz koma, Haydi ülkem şimdi bir olma vakti, Soma için haydi şimdi tam vakti, Çıkartın çizmemi çoktur kiri pası, Ellerimiz kara elmas karası, Madenciden çıkar adamın hası, Bizdeki doğuş değil ekmek kavgası, Bizdeki doğuş değil ekmek kavgası, Oyyy Soma beni yalnız koma, Oy oy oyyy Soma beni öksüz koma, Haydi ülkem şimdi bir olma vakti, Soma için haydi şimdi tam vakti, Haydi ülkem şimdi bir olma vakti, Soma için haydi şimdi tam vakti, Haydi ülkem şimdi bir olma vakti, Soma için haydi şimdi tam vakti”

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10