Belediye bitkisel atık yağları toplayacak

Kapaklı Belediyesi, atık yağların doğaya zarar vermesinin önlenmesi amacıyla Bitkisel Atık Yağları Toplama Projesi başlattı.

Kapaklı 22.05.2014 14:47:00 0
Belediye bitkisel atık yağları toplayacak

ÇEVRE KALİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Bu proje sayesinde hem ülkenin hem de kentin çevre kalitesini arttırmak istediklerini ifade eden Kapaklı Belediyesi yetkilileri “Türkiye’de yılda ortalama 1 milyon 650 bin ton bitkisel yağ kullanılıyor. Bunun 350 bin tonu bitkisel atık yağ olarak doğaya dökülüyor ve çevreye zarar veriyor. Bizler de Kapaklı Belediyesi olarak bu duruma kayıtsız kalmadık. Bu projeyi başlattık” dedi.

GELECEĞE ATILAN

Bu projenin geleceğe atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden yetkililer “Sizlerin de katılımıyla Kapaklımızda her geçen gün daha yaşanılabilir bir çevre oluşturuyoruz” dedi. Kapaklı Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Hüseyin Özel, lavaboya dökülen 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini belirterek, “Bu projenin başlıca amacı atık yağların oluşturduğu toprak ve su kirliliğini önlemektir. Ayrıca lavaboya dökülen atık yağlar, dren sistemine yapışarak kanalizasyon borusu içindeki atıkların boru cidarına tutunmasına, zamanla borunun daralmasına ve kanalizasyon sisteminin kullanılmaz hale gelmesine sebep olur. Tıkanan borular evlerde ve caddelerde kanalizasyon taşkınlarına neden olur. İnsan sağlığını tehdit eder. Kullanılmış kızartmalık yağlar ekotoksik özellik gösterdiği için denizlere ve akarsulara döküldüğünde su yüzeyini kaplayarak havadan suya oksijen transferini önler” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10