Yasa çıkarmak yeterli değil, önemli olan uygulamak

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Çerkezköy 22.05.2014 19:58:00 0
Yasa çıkarmak yeterli değil, önemli olan uygulamak

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

Reşat Bahar dün de ilçe yönetim kurulu üyeleri Halit Er, Kılıç Karataş, Kamil Yiğit, Ercan Erdoğan ve Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral ile birlikte Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasının herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek “Türk milletinin başı sağolsun” dedi.

 

 

SOMA SON OLSUN

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti. Soma’da yaşanan facianın son olmasını temenni eden Koçak “Bu olayda ihmal olmasa 301 kişi hayatını kaybetmezdi. Yasaların çıkması önemli değil, önemli olan uygulanması. Biz sendika olarak yaptığımız toplantılarda iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekiyoruz. Arkadaşlarımızın rahat çalışması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Soma’da yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Murat Koçak, sendikanın çalışmaları ile ilgili de bilgiler verdi.

İŞ KUR’U DA ZİYARET ETTİLER

Türk Metal Sendikası’ndan ayrılan AK Partililer daha sonra Çerkezköy Çalışma ve İş Kurma (İŞKUR) Yeni Müdürü Levent Taş’ı ziyaret etti. Ziyarette görevine yeni başlayan Taş’a başarılar AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar “İş Kur olarak hangi işyerleri ile çalışıyorsunuz, bunlar arasında devlet kurumları, fabrikalar, inşaat firmaları da yer alıyor mu” diyerek kurumun çalışmaları ile ilfili bilgiler aldı.

“İHTİYAÇLARI TESPİT EDİYORUZ”

Kurumların daimi ihtiyaçlarının İş Kur tarafından karşılandığını kaydeden Taş “Biz SSK’ya bağlı işyerlerinden bize kayıtlı olanların işçi sıkıntılarını karşılıyoruz. Geçen ay bine yakın fabrikadan talep geldi. Türkiye genelinde her ilde il müdürlüğümüz bulunmaktadır. Ayrıca 42 hizmet merkezi bulunuyor. Bunların iki tanesi de Tekirdağ’da. Bizim hizmet alanımız Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’ü kapsıyor. İŞKUR olarak yoğun bir dönem yaşıyoruz. İş Kur personelimiz piyasayı araştırıyor. İşverenlerin ne tür ihtiyaçları olduğunu tespit ediyoruz. Şuan 189 tane listede olmayan işyerinin olduğunu tespit ettik” diye konuştu.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10