Hasta arkadaşları için sahneye çıktılar

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Tiyatro Topluluğu, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen tiyatro etkinlikleri kapsamında bu yıl, hasta olan arkadaşları için sahneye çıktı.

Çerkezköy 24.05.2014 14:30:00 0
Hasta arkadaşları için sahneye çıktılar

MAHMUT İLE YEZİDA SAHNELENDİ

Tiyatro topluluğu öğrencileri, epilepsi hastası olan ve üçüncü kez beyin ameliyatı olması gereken arkadaşları için Murathan Mungan’ın Mahmud ile Yezida adlı eserini sahneledi. Oyundan elde edilecek gelirin yarısı hasta olan öğrencinin tedavisi için kullanılacak. "Mahmud ile Yezida" isimli oyun önceki gün saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelendi.

 

 

BEĞENİYLE İZLENDİ

Mardin’de birbirine düşman iki köyün gençlerinin imkansız aşkını anlatan Mahmud ile Yezida, aynı zamanda etkileyici sahne performanslarıyla da zaman zaman izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Danslarıyla ve müzikleriyle de büyüleyen oyunda genç sanatçılar ayakta alkışlandı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği geleneksel tiyatro etkinlikleri kapsamında sahnelenen Mahmud İle Yezida adlı oyunda İlker Gül, Gamze Kara, Fatih Arslan, Kübra Aydın, Halil İbrahim Tava, Merve Akın, Alper Urtekin, Yusuf Can Kılıçlar, Büşra Cengiz, Büşra Fidan, Fırat Yaşar, Emrecan Bircan, Cemalettin Ay, Cem Gürenç, Hasan Kenar, Gökhan Gök, Engincan Gümüşkuşak, Sergen Utaş, Emre Cengiz Berkay Duran, Furkan Polat, Ayşe Buse Karabal, Elif Aşut, Hilal Gözebe ve Gökay Esen rol aldı. Oyunun yönetmenliğini okul öğretmenlerinden Fikret Puza ve Yusuf Alpaslan yaparken, Okul Müdürü Mustafa Türk, öğrencilerin tiyatro oyunu için Eylül ayından beri çalıştığını belirtti. Tiyatro oyununu izleyenler arasında Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürleri, veliler ve çok sayıda öğrenci izledi.

 

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10