"Sokakta sanat var" etkinliği devam ediyor

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliğinde düzenlenen 'Sokakta Sanat Var' etkinliğinin 3'üncüsü gerçekleştirildi.

Bölgede Gündem 26.05.2014 11:43:00 0

210 KİŞİ GÖREV ALDI

Edirne Saraçlar Caddesinde düzenlenen ve 10 atölye, 1 resim sergisi, tiyatro, müzik, şiir dinletisi ve dans gösterilerinin bulunduğu etkinlik bu yıl daha kapsamlı gerçekleştirildi. 2 yıl önce Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği olarak başladıkları 'Sokakta Sanat Var' adlı sanat etkinliğinin 3'ncüsünü gerçekleştireceklerini söyleyen Etkinlik Koordinatörü EFOD Başkanı Serdar İyiiz, “Etkinlikte 210 kişi görev aldı. Atölye çalışanlarında ve atölye sayılarında geçen yıla oranla hemen hemen 2 misli bir artış var. Geleneksel hale gelen bu etkinliğimizi bu yıl daha güçlü bir şekilde yapıyoruz. Edirne halkının daha çok sahip çıkacağına ve bu etkinliğin 'Sokakta Sanat Var' ismi ile markalaştı ve böyle devam edeceğini umuyoruz. Bu etkinlik için yola çıkan gerçekten çok büyük çabalar harcayan arkadaşlarıma, başta Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri adına görev alan Gencay Adıgüzel'e, diğer atölye sorumlusu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Biz bu etkinliği onlarla birlikte halkımız sanatla daha fazla uğraşsın, sanatla uğraşan toplumların her zaman için daha sağlıklı düşündüklerini göstermek için yola çıktık. Saraçlar Caddesi'nde bugün ve yarın olmak üzere iki gün süreyle gerçekleştirilecek olan etkinlik akşam da etkinlik kesintisiz sürecek” dedi.

DAHA GENİŞ KAPSAMLI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10 atölye, 1 resim sergisi ve tiyatro, müzik, şiir dinletisi ve dans gösteriminden oluşan program sunacaklarını dile getiren Etkinlik Koordinatörü ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Gencay Adıgüzel de “Bu yılki etkinliği geçen yıllara oranla çok daha geniş kapsamlı gerçekleştirdik” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10