Kaplan: "Ülkücü harekette dürüstlük her zaman ön plandadır"

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan önceki gün Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol'un istifası ile ilgili MHP Kapaklı İlçe Teşkilatında bir basın açıklaması yapt?

Kapaklı 27.05.2014 16:02:00 0
Kaplan:

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Önceki gün 17.00’de düzenlenen toplantıda konuşma gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Enes Kaplan “ İlçe Başkanımız Hayri Varol’un istifasını basından öğrendim ve hiç de şık olmayan sözler de sarf etmesine de hiçbir anlam veremedim. Madem kendisi istifa edecekti de neden istifa dilekçesini İl Başkanlığına vermemiştir. Onu bu göreve ben getirdim, ama o bizi arkamızdan vurdu. Kendisinin il ile herhangi bir sürtünmesi de yoktu. O nedenle de bizleri ağır bir şekilde eleştirmesi de derinden üzmüştür” diye konuştu.

“BİZ HER ZAMAN ARKASINDA OLDUK”

Hayri Varol’un Tekirdağ İl Başkanlığını ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’i ağır sözlerle eleştirmesine bir anlam veremediğini kaydeden Kaplan “Biz il teşkilatı olarak her zaman yanında olduk. Onu bu göreve biz getirdik.  Onun yapmış olduğu açıklamaları onun kişisel eğitimine veriyorum. Kendisi gerçekten çok talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Açıklamasında dirençlerinin kırıldığını ve teşkilatın arkasında olmadığını ifade etmiş. Biz Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak her zaman onun yanında ve arkasında olduk. Yaptığı açıklamalardan büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Teşkilatçı olan arkadaşımızın böyle bir açıklama yapmasını talihsizlik olarak yorumluyorum” dedi.

“HER ZAMAN DÜRÜSTLÜK ÖN PLANDADIR”

Milliyetçi Hareket Partisinin davasında hizmet ön planda geldiğini kaydeden Kaplan “ Teşkilat arkasında olan bir kişinin teşkilat aramızda değildi diyerek kendisine pay çıkarması gerçekten çok yanlış bir harekettir. Bu sözleri Eski İlçe Başkanı Hayri Varol’a hiç yakıştıramadım. Vekilimizi ve il yönetimini suçlu bulmak, bizleri eğitimsiz olarak nitelemek hiç şık olmayan bir açıklamadır. Söylediği sözlerden kimin eğitimli kimin eğitimsiz olduğu da ortadadır. Ülkücü harekette dürüstlük her zaman ön plandadır” açıklamasında bulundu.

“KAPAKLI’DA DEĞİŞİM OLACAKTI”

Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe Statüsüne kavuşan Kapaklı’yı Hayri Varol’un taşıyamadığını kaydeden Kaplan “  Hayri Varol’a ilçe başkanlığı bol geldi.  Açıklamasında 12 ilçede başarılı olamadığımızı söylemiş. Tekirdağ’ın on iki ilçesi yok. Bir kere kaç ilçe olduğunu bile bilmiyor. On bir ilçemiz var. Büyükşehir Belediyesi ile on ikidir. Seçimlerden sonra genel başkanımızdan randevu aldım. Bu ziyaret için ilçe başkanlarını bile çağırmadık. Ama gelen arkadaşlarımızı da götürdük” dedi. Seçimlerde bir çok ilçede meclis üyesi çıkaramadıklarını kaydeden Kaplan “ Seçimlerin ardından bahane bulmaya gerek yoktur. Tekirdağ’da başarılı olamadık. 21 tane belediye meclis üyesi çıkartırken, bunların üç tanesine de büyükşehir’e verdik. Çorlu, Şarköy, Marmara Ereğlisi ve Kapaklı ilçelerinde başarısız olduk. Kapaklı’da zaten bir değişim olacaktı. Ama böyle olmamalıydı” diye konuştu.

“BAŞARISIZLIK VARSA BU DA HERKESİNDİR”

Kaplan “ Seçim çalışmalarında Milliyetçi Hareket Partisi olarak halkımıza kendimizi iyi anlatamadık. Biz seçime girerken birinci olmak için girdik. Halkımıza seçim sürecinde kendimizi iyi anlatamadığımızı düşünüyorum. Buda yeteri kadar çalışmadığımız anlamına geliyor. Bir başarısızlık var ise bu da herkesindir. İl Yönetimi olarak 30 Mart seçimlerinin ardından hiçbir ilçe yönetimine siz başarısız oldunuz diye bir ithamda da bulunmadık. Ben bu başarısızlığın nedeni olarak ilçe başkanlarımızın hepsinden rapor istedim. Ancak Kapaklı ilçe Başkanımız bu konuda bir rapor bile sunma zahmetini göstermedi.İki yıldır İl Başkanlığı görevini yürütüyorum. Tüm İlçe Teşkilatlarımızla yönetim olarak sıklıkla görüşerek   partimizi daha iyi bir yerlere nasıl taşımanın çalışması içinde bulunduk ve bulunuyoruz. Onun görevi süresinde de bizden bir talebi olmadı” açıklamasında bulundu.

”KAPAKLI’YA ATAMA YAPILACAK”

Eski İlçe Başkanı Hayri Varol’dan boşalan İlçe Başkanlığına 15 gün içinde atama yapılacağını kaydeden Kaplan “ Kapaklı İlçe Teşkilatının seçimleri kaybetmesinin tek sebebi organize çalışmamasıdır. Oysa ilçe teşkilatı ,il teşkilatı ile birlik ve beraberlik içinde hazırlanan plan dahilinde çalışması gerektiği halde Kapaklı ilçesi bunu yapmadı. Kapaklı İlçe Başkanlığına yapacağımız çalışmalar çerçevesinde bir başkan 10 ile 15 gün içinde atayacağız. Toplantıda MHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Şenol Babayiğit, İl Teşkilat Başkanı Mülayim Çınar ile  Kapaklı İlçe Yönetimi de hazır bulundu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10