Nükleer Santral, Makine ve Ekipmanları Üretim Çalıştayı yapıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Tekirdağ Sanayiciler Derneği, NKÜ Teknopark A.Ş. tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Tekirdağ'da faaliyette bulunan firmaların nükleer santral makine ve ekipman

Tekirdağ 29.05.2014 13:19:00 0
Nükleer Santral, Makine ve Ekipmanları Üretim Çalıştayı yapıldı

EKİPMANLARIN TOPLAM GETİRİSİ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın başkanlığında yapılan toplantıda firma temsilcilerine, nükleer santrallerin inşasında gerekli olan muhtelif vanalar, pompalar, kazanlar, kablolar, elektrik panoları gibi ekipmanların toplam getirisinden bölge firmalarının pay alması ve bu alanlara da yatırım yapması konusunda bilgi verildi.

FİRMA SAYISININ ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Toplantı ile Tekirdağ firmalarının sektöre sokularak katma değeri ve teknolojisi yüksek ürünler üretmesi ve bu alanda üretim yapan firma sayısının da arttırılması amaçlandığı ifade edildi. Toplantıya; Vali Ali Yerlikaya,  Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Teksander Başkanı Ömer Sarıoğlu, NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Başkanları ile sanayiciler katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10