Son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da silahlı saldırı sonucu öldürülen THY'nin Güvenlik Şefi Saadettin Doğan, Selimiye Camii'nde ailesi, yakınları, silah arkadaşları ve olayı Çerkezköy'de bir ziyaret

29.05.2014 17:19:00 0
Son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Haydarpaşa GATA Askeri Hastanesi'nin morgunda tutulan Doğan için dün Üsküdar'daki Selimiye Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene Doğan'ın eşi Sabiha Doğan, oğlu Ulaş Doğan, babası Raif Doğan, annesi Şahinaz Sarımaden, yakınları, silah arkadaşları, Ergenekon davasından tahliye olan Emekli Albay Levent Göktaş, Ergenekon davasından tahliye olan Hayrettin Ertekin, Somali Maliye Bakanı Abdulhani Mohamed Nor ve Doğan'ın sevenleri katıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eski SAT komandosu Saadettin Doğan'ın bağlı bulunduğu Çetin Group Güvenlik Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, "Somali'de tanınan ve herkesçe sevilen iyi biriydi. Saldırı olayını Somalili birilerinin yaptığını düşünmüyorum" dedi. Çetin, "Saadettin Doğan'ın üzerinde silah var mıydı?" sorusu üzerine de "Somali'de kamu görevlileri haricinde kimse silah taşımaz. O yüzden üzerinde silah yoktu. Saldırı provokasyon amaçlı olabilir. Bu Türkiye'nin çalışmalarını baltalamak içindir. Bundan sonra orada görev yapacak kişiler için daha geniş güvenlik tedbiri alacağız" dedi.  Poyrazköy davasından da tutuksuz yargılanan eski SAT Komandosu Deniz Kıdemli Başçavuş Saadettin Doğan için öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10