Yüceer: Atatürk tüm yurttaşların ortak değeridir

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa'da Tapu Müdürlüğü önünde parçalanmış durumda bulunan Atatürk büstünü Meclis gündemine taşıdı. Atatürk'Ã?

6.06.2014 10:47:00 0
Yüceer: Atatürk tüm yurttaşların ortak değeridir

“ATATÜRK’E SALDIRILAR ARTIYOR”

İktidarın sözcülerinin söylemlerine paralel olarak son yıllarda Atatürk’ün manevi şahsına yönelik saldırıların arttığını söyleyen Yüceer “Ülkemizde, O'nun manevi mirasına ve geride bıraktığı eserleri hatırlatacak değerleri olan posterleri ve gençliğe hitabeler çöplerden toplanmakta anıt ve büstlerine yönelik saldırılar artmaktadır. Bu çirkin olayın en son örneği Tekirdağ’da yaşandı. Tapu Müdürlüğü önünde parçalanmış durumda Atatürk büstü bulunmuştur.  Yurttaşların ihbarı üzerine polis, yüzü kısmı tamamen parçalanmış Atatürk büstünün incelenmesi için çalışma başlatmıştır. Atatürk'ün manevi şahsiyetine saygı duymayan onu koruyup yüceltemeyen bir kuşak isteyen iktidar bu menfur saldırının tek sorumlusudur. Bu olay, münferit olarak geçiştirilemez. Zaman yitirmeden sorumluları bulunmalıdır” dedi.

BAKAN ALA’YA SORDU

Atatürk’ün manevi kişiliğine yapılan bu saldırının kabul edilemez nitelikte olduğunu kaydeden Yüceer, İçişleri Bakanı Ala’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Söz konusu olayla ilgili başlatılan incelemenin ardından herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur? Büstün nereden geldiği, kim ya da kimler tarafından konulduğu belirlenmiş midir? Son 10 yılda ülkemizde benzeri kaç olay olmuştur? 2012 yılında Malkara ilçesine bağlı Çınarlı Köyü meydanında bulunan Atatürk büstü, meydanda bulunan aydınlatma direğine iple bağlanarak sarkıtılmıştır. Bu olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sonucu ne olmuştur? Yürütmenin başı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerini kim yazmaktadır? Konuşma metinlerinde Atatürk yerine Mustafa Kemal ifadesinin kullanmasının gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10