Tekirdağ kirazını yağmur vurdu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Kiraz festivali arifesinde aşırı yağmur sebebiyle kiraz bahçelerinin zarara uğramasını TBMM'ye taşıdı.

6.06.2014 11:01:00 0
Tekirdağ kirazını yağmur vurdu

KİRAZ BAHÇELERİNE ZARAR VERDİ

Yaklaşık 50 yıldır adına festivaller düzenlenen, Tekirdağ kirazını yağmurun vurduğunu ifade eden Köprülü “5-8 Haziran tarihlerinde 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalini gerçekleştirdiğimiz şu günlerde aşırı yağmur kiraz bahçelerine büyük zarar verdi. Dünyada ve Türkiye’de ayrı bir öneme sahip olan Tekirdağ kirazı; özellikle başta Şarköy Çınarlı olmak üzere, üretimi yapılan bölgelerde, etkili olan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle zarar görmüştür. Zarar gören alanlarda inceleme yapan Şarköy İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin kiraz ağaçlarının bulunduğu bahçelerde inceleme yaptıkları, üreticilerle görüştükleri ve hasar tespiti yaptıkları belirtilmiştir” dedi.

ÜRETİCİ ZARARINI KARŞILANMASINI BEKLİYOR

Yağış nedeniyle zedelenmenin fazla olduğunu, ürünün kalitesi ve fiyatının etkileneceğini belirten ve daldaki kirazın yarıdan fazlasını kaybettiklerini ifade eden üreticilerin zararlarının karşılanmasını beklediğini söyleyen Köprülü “Aşırı yağışların devam etmesi sonucu daldaki tüm kirazın çöpe gitmesinden endişe eden ve zaten borçları olan kiraz üreticilerimiz, daha da fazla zarara uğrayacaklarını belirtmektedirler” dedi. Köprülü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Şarköy başta olmak üzere Tekirdağ ekonomisinde önemli yer tutan Kiraz bahçelerinin aşırı yağış ve dolu sebebiyle hasar alması sonucu zor durumda kalan üreticilerimizin zararlarının karşılanması için bir çalışmanız olacak mı? Hasar sonrası Şarköy İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan inceleme sonucunda tutulan rapor nedir? Bu inceleme sonrası Bakanlık olarak zaten kredi borçları olan üreticilerimizin borçlarını ertelemek adına bir girişimde bulunacak mısınız?” sorularını yöneltti.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10