Macar Günü etkinliği düzenlendi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 50'ncisi düzenlenen Kiraz Festivali kapsamında, 12'inci Macar Günü etkinlikleri düzenlendi.

Süleymanpaşa 9.06.2014 14:03:00 0
Macar Günü etkinliği düzenlendi

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Türk ve Macarlıların katıldığı tören, saygı duruşu, Macaristan ve Türkiye ulusal marşlarının okunması ile başladı. Törende Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Hovari, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Kiss İbrahim Müteferrika Anıtına çelenk sundu.

TÜM İLÇELERDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat programda yaptığı konuşmada “Türk ve Macar dostluğu ve burada Macar kahramanı Rakoczi armağan olsun. İyi ki İbrahim Müteferrika vardı keşke 300 sene önce buraya gelseydi. Artık keşkeler olmasın önümüzdeki yıl bir festivalin içine sıkıştırılmış yerine kendi başına bağımsız Türk ve Macar dostluğunu simgeleyen bir Türk Macar haftası yapalım” derken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak ise, “Türk-Macar dostluğunu tüm Tekirdağ’a ve ilçelerinde yaygınlaştırarak etkinliğin daha büyük kutlanmasını sağlayacağız” dedi. Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Kiss, Macar gününün düzenlenmesinin sebebinin Prens II. Ferenc Rakoczi’nin hayatının bir bölümünü Tekirdağ’da geçirmesi olduğunu ifade ederken, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Hovari de, "Bundan 280 yıl önce Türkçe kitabın basılması manevi bir hadiseydi. İbrahim Müteferrika Türk batılaşmasının başlatıcısı ve Türkiye’yi dünyanın en önemli ülkelerinden kılan sürecin öncüsüdür” dedi.

İHA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10