Ergene'den acı haber

Tekirdağ'da 4 gün önce girdikleri Ergene Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan çocuklardan ikisini arama çalışmaları dün sabah saatlerinde yeniden başladı.

Tekirdağ 9.06.2014 16:55:00 0
Ergene

ARAMALAR YENİDEN BAŞLATILDI

Muratlı’ya bağlı Aşağısevindikli Mahallesi'nde Ergene Nehri'nde kaybolan 3 çocuktan Efe Baybüre’nin cansız bedeninin bulunmasının ardından, Umut Buğra Yonat ve Bahadır Sarı'yı arama çalışmaları tekrar başlatıldı. 3 günden bu yana süren çalışmalarda dalgıç ekipleri ve AFAD, Ergene Nehri'nde dün bıraktıkları arama çalışmalarına, dün sabah saatlerinde kaldığı yerden başladı.

 

 

BİRİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI

Öğlen saatlerinde kaybolan 3 çocuktan birinin daha cesedine ulaşıldı.Ergene Nehri'nde kaybolan Bahadır Sarı'nın cesedi, AFAD polis ve jandarma ekiplerinin arama ve çalışmaları sonucu bulundu. İlçeye bağlı Ballıhoca köyünde kum ocakları mevkiinde dere yatağında bulunan Sarı'nın cesedi, ekiplerce çıkarıldı.  Oğullarının bulunduğu haberini alan acılı aile, sinir krizleri geçirdi. Öte yandan kaybolan Umut Buğra Yanat'ı arama çalışmaları ise sürüyor.

 

 

EFE’YE SON VEDA

Muratlı’da Ergene Nehri'nde boğularak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Efe Baybüler, gözyaşları içine toprağa verildi. Aşağısevindikli Mahallesi'nde 3 gün önce girdiği Ergene Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan ve arama çalışmaları sonucu ölü olarak bulunan Efe Baybüler için cenaze töreni düzenlendi. Mahalledeki camide kılınan cenaze namazında Baybüler'in ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

 

 

CENAZEYE VALİ YERLİKAYA DA KATILDI

Dualarla son yolculuğuna uğurlanan Baybüler, mahallede bulunan mezarlığa defnedildi. Baybüler'in cenazesine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Girdiği Ergene Nehri'ne boğularak ölen Bahadır Sarı'nın cenazesi ise Giresun'a gönderildi. Ergene Nehri'nde akıntıya kapılarak sürüklenen ve dün öğle saatlerinde Ballıhoca Köyü kum ocağı mevkiinde dere yatağında cesedi bulunan Bahadır Sarı'nın cenazesi, Muratlı Devlet Hastanesindeki incelemelerin ardından helallik için baba evine getirildi. Ergene Nehri'nde bir an önce önlem alınması gerektiğini belirten Baba Ferit Sarı, “En azından cesedi bulabildik. Yapacak bir şey kalmadı. Başkasının da çocuğu gidebilirdi. Bu derelerin temiz olması lazım. Oğlum geldi bisikletiyle oynarken eşofmanı yırtılmıştı. Uzun giy dedim. Baba güneş var ben birazdan geleceğim dedi. 20 dakika sonra bir çocuk geldi. Bahadır derede boğuldu dedi. Bugün 4 buçuk kilometre ileride buldular. Buralarda önlem alınması gerekiyor. Bunu yapsınlar. Hep cezaevi yaptırmakla olmuyor ki. Atın o zaman cezaevine beni. İnsanlar fabrikaların atıklarını buralara atıyorlar. Bu çocuk daha önce de bulunabilirdi. Şu anda suları salmamaları lazım. Bu memlekette dayısı olan işi götürüyor” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10