Okul Öncesi Çocuk Şenliği başladı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle geçtiğimiz hafta ertelenen Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Okul Öncesi Çocuk Şenliği, dün başladı.

Çerkezköy 10.06.2014 14:23:00 0
Okul Öncesi Çocuk Şenliği başladı

2 GÜN SÜRECEK

Okul bahçesinde düzenlenen şenlikte konuşan Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Sibel Altın, çocukların iki gün sürecek olan Okul Öncesi Çocuk Şenliği kapsamında palyaçolar, animasyon gösterileri, tahta bacak şov, oyun grupları ve müzik eşliğinde gönüllerince eğleneceğini belirterek “Hafta içi yapılacak yılsonu sergisi ile de miniklerin yıl boyunca hazırladıkları birbirinden güzel eserler velilerin beğenisine sunulacak” dedi.

BAZI VELİLER KREŞ GÖZÜYLE BAKIYOR

Altın, bazı velilerin Okul Öncesi Eğitim Kurumları’na “kreş” gözü ile baktığını ifade ederek “Anaokuluna başlamak için en uygun yaş 3 yaştır. Çünkü bu yaşla birlikte sosyalleşme çok önem kazanır. Çocuğun sosyal kuralları öğrenmesi ve bilişsel gelişimi için bu dönemi akranlarıyla birlikte uygun bir anaokulunda geçirmesi gerekmektedir” diye konuştu. Çocukların bedensel, bilişsel ve duygusal açıdan gelişmesi için gereken yol göstericilerin belirlendiğini ifade eden okul müdürü Sibel Altın, bu yol göstericiler ışığında okul öncesi eğitimin, çocuğun fiziksel ve duygusal gelişimi gibi konularda profesyonel kişilerce eğitilmesi anlamına geldiğini söyledi. Altın “3-6 yaş arası okul öncesi dönem olarak adlandırılır. Bu dönemde çocuğun öğrenme merakı artar. Çocuğun öğrenme merakını karşılayabilecek en uygun ortamı sağlamak anaokulunun görevidir” dedi.

 

 

ANAOKULU ORTAMINDAN MAHRUM BIRAKILMAMALI

Evlerinde bakıcı ile kalan çocukların, anaokulu ortamından mahrum bırakılmaması gerektiğini savunan Altın “37-66 ay yaş grubundaki çocuklar için özel olarak hazırlanan anaokullarının varlığı çok önemlidir” dedi. Altın, yeni eğitim öğretim dönemi için kayıtların başladığını da ifade etti.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Şenlikte minik öğrenciler çeşitli dans gösterileri sunarken, palyaço eşliğinde de gönüllerince eğlendi. Havanın güzel olmasını da fırsat bilen öğrenciler, gün boyu kendileri için kurulan oyun alanlarında da doyasıya eğlendi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10