Bayrağın indirilmesine bir tepki de CHP'den

Diyarbakır'da ay yıldızlı bayrağın indirilmesine CHP'den de tepki geldi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, önceki akşam saat 19.00'da CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kollar?

Çerkezköy 12.06.2014 11:28:00 0
Bayrağın indirilmesine bir tepki de CHP

HER KESİMDEN TEPKİ YAĞIYOR

Diyarbakır’da göstericilerin 2.Hava Kuvveti Komutanlığı kışlasının içindeki Türk bayrağını indirmesine toplumun her kesiminden tepki yağdığını ifade eden Özkan “Bir toplumun sembolü olan bayrak üzerinden siyaset yapılmasını asla kabul edemeyiz. Bayrak hepimizin ortak paydasıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa yerlere serilemez ve çiğnenemez’ sözü bunun en büyük kanıtıdır” dedi.

SÜRECİN ŞEFFAF OLMASI GEREKİYOR

Özkan, yüksek güvenlikli bir alan olan 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığında bu olayın meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırdığını ifade ederek “Son olaylar siyasi iktidarın açılım adı altında yürüttüğü, müzakerelerin terörü durdurmadığı gibi daha da tırmandırdığını göstermiştir. Güvensizlik üzerine inşa edilen bu süreç öyle anlaşılıyor ki ülkeyi çıkmaz noktalara götürecek olan bir süreçtir. Çünkü bu süreçte örgütleneler konuşuluyor, nerelerin pazarlığı yapılıyor, hangi ödünler veriliyor kimse bilmemektedir. Çözüm süreci adı altında toplumun her kesiminden gizli saklı yürütülen bu sürecin şeffaf olması gerekiyor” dedi.

SERİNKANLI OLMAYA ÇAĞIRDI

Provokatörler tarafından yapıldığı, kitleleri karşı karşıya getirmenin amaçlandığı ve toplumun tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı tüm halkı serinkanlı olmaya çağıran Özkan “Bayrağımıza el uzatan bu kendini bilmezlere müsaade edenler de elbet bedelini ödemekten kaçamayacaktır. Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığındaki bayrağımızın indirilmesi olayını şiddetle kınıyor” dedi. Özkan, olayın sorumlularının bir an önce de cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10