KKKA hastalığı anlatıldı

Kırklareli'ye bağlı Vize ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) ve keneler a

13.06.2014 16:01:00 0
KKKA hastalığı anlatıldı

SLAYT EŞLİĞİNDE SUNUM YAPTI

Toplantıya, Vize Kaymakamı Murat Duru, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy muhtarları, imamlar ve vatandaşlar katıldı.  Kene konusunda bölgede uzun yıllar saha çalışması yapan Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sırrı Kar, toplantıda slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdi.

ÇIPLAK ELLE DOKUNULMAMALI

Bilinenin aksine kenenin hemen çıkartılması gerektiğini ifade eden Kar, kenenin eğer virüs taşıyor olsa bile bu virüsü 4-5 saat içerisinde vücuda bıraktığını söyledi. Patlatılmadan ve çıplak elle dokunulmadan kenenin hemen çıkartılmasının KKKA hastalığına yakalanma riskini oldukça azalttığını ifade eden Kar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı taşıyıcısı olan kenelerin yaşam döngüsü, barındıkları yerler, korunma ve mücadele yöntemleri hakkında da bilgiler verdi.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10