"Ticaret olmazsa para olmaz"

Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı'nın (CPMR) alt komisyonu olan Balkan ve Karadeniz Komisyonu'nun Genel Kurul toplantısı Edirne'de yapıldı. Programın sabah oturumunda, İşbirliği ve Turizm alanlar?

Bölgede Gündem 15.06.2014 13:12:00 0

İŞBİRLİĞİNİ TEŞVİK EDEN EN ÖNEMLİ FAKTÖR TİCARET

Zıpkınkurt, Ülkeleri yakınlaştıran, bölgesel işbirliğini teşvik eden en önemli faktörün ticaret olduğunu ifade ederek “Geçmişe baktığımızda, ticaret her zaman uluslar arasında yeni işbirliği kapıları açmış, insanları birbirine yaklaştırmış ve peşinden kaçınılmaz olarak sosyo-kültürel ve politik yakınlaşmaları da beraberinde getirmiştir. Ticaret olmazsa para olmaz, ticaret olmazsa ilişkiler daha ileriye taşınamaz” dedi.

BÖLGE ÜLKELERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ADIM

Ticari işbirliklerinde, işadamlarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Zıpkınkurt “Her platformda ifade ediyorum, işadamlarının önündeki zorlayıcı vize prosedürlerini bertaraf etmeliyiz. Karadeniz Ekonomik İşbirliği ülkelerinin profesyonel sürücülerinin ve işadamlarının vize işlemlerinin kolaylaştırılması anlaşmalarının, bölge ülkeleri açısından önemli bir adım olarak görüyorum” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10