Birinci yıla pastalı kutlama

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısı dün saat 17.30'da meclis başkan vekili Mehmet Aksoy başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 16.06.2014 19:50:00 0
Birinci yıla pastalı kutlama

GELİR BÜTÇESİ GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 30.4

Toplantıda açılış ve saygı duruşunun ardından Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2014 Ocak-Şubat-Mart-Nisan ve Mayıs ayı değerlendirmesi görüşüldü. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, 2014 yılı ilk 5 aylık gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 30,4, gider bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 28,80 olduğunu ifade etti.

 

 

TOPLAM GELİR 122 BİN 892 TL

Olması gereken gerçekleşme oranının yüzde 41 olduğunu ifade eden Gel “Bu bakımdan hem gelirde hem de giderde gerçekleşme oranlarında geride kalındı” dedi. Hakan Gel tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından 2014 yılı Mayıs ayı gelir-gider cetvelleri ve mizanın görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Genel Sekreter Hakan Gel, Mayıs ayı toplam gelirinin 122 bin 892,91 TL olduğunu ifade ederek, “Gelir bütçesinin Mayıs ayı gerçekleşme oranı yüzde 30,4 olmuştur. Mayıs ayı toplam gideri ise 121 bin 539,53 TL olarak gerçekleşti. Mayıs ayı giderinin gerçekleşme oranı ise yüzde 28,83’tür” dedi. Gel, Mayıs ayı mizanında da 7 milyon 513 bin 794,70 TL ile denklik sağlandığını söyledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi meclis tarafından mevcut oybirliği ile kabul edildi.

 

 

30 BİN TL AKTARIM YAPILACAK

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Personel Gideri faslından Cari Demirbaş Giderleri faslına aktarım yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. İnşaat sonrası çalışma ve yerleşim düzeninde eksik mobilyanın tamamlanması için Personel Gideri faslından, Cari Demirbaş Giderleri faslına 30 bin TL aktarım yapılması meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edilirken, odada yeni göreve başlayan Muhasebe ve Satın Alma Uzmanı Erhan Akı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Savaş Akyıldırım da meclis üyelerine kendilerini tanıttı. 2 personelin daha göreve başlaması ile birlikte ÇTSO bünyesinde çalışan personel sayısının 15’e yükseldiği ifade edildi.

 

 

PERSONELDEN PASTA SÜRPRİZİ

Toplantıya katılamayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile birlikte toplantının son bölümüne katıldı. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından oda personeli Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Meclisi’nin 1 yılını geride bırakması dolayısıyla pasta sürprizi yaptı. Kutlama programına katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, meclis üyelerini kutlayarak “Daha önce katıldığım programda yaptığım konuşmada odanızın eğitime olan katkılarından bahsettim. Bize göre ÇTSO, ilçenin en önemli STK’sıdır” dedi. Kubilay, hizmette beraberlik anlayışı ile birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATARIZ

Meclisin birinci yaşının hayırlı olmasını temenni eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da, bu kutlamanın kendisi için sürpriz olduğunu ifade ederek “Umarım birlikte daha güzel çalışmalara imza atarız” dedi. Kaymakam Kubilay, Süleyman Kozuva ve meclis üyeleri pastayı hep birlikte kesti. Meclis Üyelerinden Anadolu İplik Temsilcisi Mehmet Erdoğan tüm meclis üyelerine ve oda personeline kravat hediye etti.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10