UMEM Beceri'10 Tekirdağ Kurs Yönetimi toplandı

Umem Beceri'10 Tekirdağ kurs yönetimi toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay başkanlığında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu

Tekirdağ 18.06.2014 18:45:00 0
UMEM Beceri

KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İrfan Ekici, Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz, Malkara TSO Genel Sekreteri Sinan Beşer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürleri ve Umem Beceri’10 Projesinde yetkili olan personeller katıldı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan ve kamu-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri’10 projesinin yenilenerek, kapsamının genişletildiğini söyledi.

MESLEK KURSLARI AÇILABİLECEK

Günay, iş gücü piyasasının ihtiyaçları ve illerde yer alan kurs yönetimlerinden alınan görüşler doğrultusunda, yenilenen protokolle Türkiye’nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabileceğini ifade ederek “Yeni kurs merkezleri proje kapsamına alındı. Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecektir. Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları oda/borsaya başvurmaktır” diye konuştu.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10