Kuyumcular altın fiyatlarının yükselişinden memnun değil

Kuyumcu esnafı, düğün sezonu dolayısıyla satışların iyi olduğunu, ancak Ramazan ayında büyük bir durgunluk yaşanacağını belirtti.

Çerkezköy 23.06.2014 13:01:00 0
Kuyumcular altın fiyatlarının yükselişinden memnun değil

ÇEYREK ALTIN 149 TL’DEN 152 TL’YE YÜKSELDİ

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Turkuaz, Altıntaş ve Seçkin Kuyumculuğu yetkilileri altında son bir haftadır devamlı yükselişin nedeninin Ortadoğu’daki olaylardan kaynaklandığını ileri sürdü. Turkuaz Kuyumculuk Satış Elemanı Uğur Akça, “16 Haziran tarihinde gramı 87.20 TL olan altın Cumartesi günü 88.30 TL’ye yükseldi. Çeyrek altın fiyatı 144 TL’den 149 TL’ye yükseldi. Cumhuriyet Altını da 565 TL’den 595 TL’ye çıktı. Özellikle altındaki bu yükseliş Cumhuriyet Altın satışlarını etkiledi. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte elinde altını olan vatandaşlar altın bozdurmaya başladı. Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte düğünlerin de duraklaması dolayısıyla önümüzdeki birkaç gün içinde altın satışlarında gözle görülür önemli bir düşüş yaşayacağız” dedi.

FİYATLARIN YÜKSELMESİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ

Altıntaş Kuyumculuk’un Çerkezköy Satış Mağazası Müdür Yardımcısı Serkan Altıntaş da altın fiyatlarındaki yükselişinden memnun olmadıklarını belirterek, “Altın satışlarındaki yükselişin ana denedi Irak’taki ve Suriye’deki savaştır. Ülkeler arası husumetsizlikler çıktığında altın piyasası anında yükseliş gösteriyor. Tabi ki altın satışlarının yükselmesi bizlerin de satışını büyük ölçüde etkiliyor. Bu nedenle altın fiyatlarının yükselişinden memnun değiliz. Altın fiyatlarının yükselişi satışları da düşürüyor. Altın fiyatlarının bu günlerde yüksek fiyatlarda seyretmesi nedeniyle de vatandaşlarımız elindeki altınlarını yüksek fiyattan bozduruyor. Ayrıca fiyatların yükselmesi nedeniylede bazı vatandaşlar yatırım amaçlı olarak da çeyrek altın ile bileziğe yöneliyor. Biz Altıntaş Kuyumculuk olarak vatandaşlarımıza bu konuda dikkatli ve tedbirli davranarak buna göre hareket etmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 DÜĞÜN SEZONU OLMASIYLA YÜKSELİŞ ŞİMDİLİK BİZİ FAZLA ETKİLEMEDİ

Seçkin Kuyumculuk-2’nin Mağaza Reyon sorumlusu Doğukan Kurt da düğün sezonu olması nedeniyle şu an altın fiyatlarındaki yükselişin kendilerini fazla etkilemediğini ifade etti. Kurt, “Altının yükselişinin ana kaynağı Ortadoğu’daki olayların hareketliliği. Şu an düğün sezonunun olması dolayısıyla yükselişler bizi fazla etkilemedi. Ancak Ramazan ayında büyük bir durgunluk yaşayacağımız da ortada. Altındaki yükselişlerin artacağını göz önüne alan bazı vatandaşlarımız ise yatırım amaçlı olarak Cumhuriyet Ata Altını’na yatırım yapıyor. Ay başında 580 TL olan Cumhuriyet Ata Altını 615 TL’ye yükseldi. 595 TL’ye de bozuyoruz. Altındaki yükselişler ve düşüşler özellikle son bir yıl içinde sık seyretmesinin nedeni ise belirttiğim gibi Ortadoğu’daki olaylardan kaynaklanıyor” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10