Ramazan manilerle renklenecek

Çerkezköy'de Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan vatandaşları sahura uyandıracak olan Ramazan davulcuları belirlendi.

Çerkezköy 23.06.2014 16:31:00 0
Ramazan manilerle renklenecek

HANGİ DAVULCU HANGİ MAHALLEDE GÖREV YAPACAK?

Çerkezköy’ün on bir mahallesinde Ramazan ayı boyunca Sahur’da davul çalacak davullar şunlar, Fevzipaşa Mahallesi Rıza Zurnacı-Levent Çınar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yılmaz Erdinç, Gazi Osman Paşa Mahallesi Süleyman Umur-Muzaffer Bayraktar, Cumhuriyet Mahallesi Gökhan Tınmaz, Fatih Mahallesi Hüseyin Pirbudak, Bağlık Mahallesi İbrahim Karasu, İstasyon Mahallesi Aziz Bayduncu, Bağlık Mahallesi Behçet Tezgel, Veliköy Mahallesi İshak Kuru, Kızılpınar Mahallesi Adam Döner-Halim Karaoğlu-Ahmet Karaoğlu görev yapacak.

GÖREV KARTLARINI ALDILAR

11 mahallede görev yapacak olan Ramazan davulcuları dün saat 10.30’da kartlarını Zabıta Memuru Arzu Akgül’den aldı. Yetkililer, Ramazan Ayında ilçe genelindeki 11 mahallede davul çalacak olan davulcuların, önce bir haftalık bir eğitimden geçtiğini, eğitim sonunda en güzel ve ritmine uygun davul çalanlar arasından 11 davulcunun seçildiğini ifade etti. Ramazanda görev yapacak olan davulcular, “Ramazan ayı boyunca bize verilen görevi şartnameye uygun şekilde yerine getireceğiz” diyerek, Ramazan manileri ile de Ramazan’ı renklendireceklerini ifade etti.

ÖRF VE ADETLERE UYULACAK

Zabıta Memuru Arzu Akgül de “Ramazan ayı boyunca bahşiş istemeyeceksiniz. Her davulcu kendi bölgesinde görev yapacak. Vatandaşlar rahatsız edilmeden davul çalınacak. Örf ve adetlere uyulacak. Sizlere verdiğimiz görev yaka kartları mutlaka yakanızda görünür şekilde asılı olacak. Görevini aksatan yada ihmal eden yada hakkında şikayet bulunanların çalışma izni iptal edilecek. Bu söylediklerimin hepsine harfiyen uyacaksınız” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10