Tuna: Ramazan'da kimse kendini yalnız hissetmeyecek

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna bu yıl Ramazan ayında bir çok etkinlik gerçekleştireceklerini, Ramazan ayının kendine has bir şekilde en iyi şekilde geçirileceğini ve gerçekleşecek etkinliklerde halka da

Çerkezköy 24.06.2014 18:38:00 0
Tuna: Ramazan

RAMAZAN AYININ TEMASI ‘HİÇ KİMSE KİMSESİZ KALMASIN’

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, bu yıl Ramazan ayının Teması’nın da ‘Hiç Kimse kimsesiz kalmasın’ olarak belirlendiğini belirterek “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Çerkezköy Müftülüğü olarak son yıllarda Ramazan ayının etkinliklerle gerçekleşmesine önem veriyoruz. Bu etkinliklerin gerçekleşmesi önem arz ediyor. Nedeni ise dini konuları kamuoyu gündemine taşıyarak halkın daha da aydınlatılması bilinçlendirilmesidir. Bu çerçevede 2014 yılı Ramazan Ayı Teması ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın’ olarak belirlendi. Herkesin birbirini teşvik ederek kimsesiz kalmamasını  sağlamasıdır. Müslümanlar her zaman bir birinin kimsesi olmalıdır. Bunu insanlarımızda hissettirdiğimizde kardeşlik duyguları ile de birbirlerine daha da bağlanarak kimsesiz kalmamalarını sağlanmış olacağız” dedi.

GÜZEL ETKİNLİKLERLE GEÇİRECEĞİZ

2014 Yılı Ramazan ayının 27 Haziran Cuma günü teravih Namazı ile başlayacağını anımsatan Tuna “İlk orucumuza Cumartesi günü girmiş olacağız. Bu Ramazan ayını ilçemizde çok güzel etkinliklerle geçireceğiz. Her kesime herkese ulaşacağız” dedi. Ramazan ayı boyunca çeşitli ziyaretler de gerçekleştireceklerini ifade eden Tuna “Ramazan Ayında hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Kimsede yalnız kalmayacak. Çerkezköy Müftülüğü olarak gerçekleştireceğimiz Ramazan ayı etkinliklerinde cami görevlilerimizde camilerinde Ramazan ayı boyunca Ramazan sohbetleri yapacaklar” dedi.

ÇOCUKLARA HOŞGÖRÜLÜ DAVRANILMASINI İSTEDİ

Kendisinin de Merkez Osmanlı Camii’nde vaazlar vereceğini ifade eden Tuna “Ayrıca Çerkezköy Radyo Haber ile T Haber TV’de de dini konular hakkındaki konuşmam yayınlanacak” dedi. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, çocukların camiye gelmesini sağlamak içinde velilerin ve din görevlilerinin çocuklara hoşgörülü davranmalarını isteyerek “Ramazan ayı boyunca daha çok vatandaşın ve özellikle çocukların camiye gelmelerini teşvik etmek için hoşgörülü olunacak. Kadir Gecesinde Merkez Osmanlı Camii Sabaha Kadar açık kalacak. Ramazan’da intikafa girmek isteyenler müftülüğümüze müracaat ettikleri takdirde Camiler onlara tahsis edilecek” dedi.

KİMSESİZ OLMADIKLARI HATIRLATILACAK

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirecekleri ziyaretler kapsamında ihtiyaç sahibi ve fakir fukaranın da sıklıkla ziyaret edilerek kimsesiz olmadıklarını unutturacaklarını ve imkanlar nispetinde de ihtiyaçlarının giderileceğini ifade ederek “Ramazan ayı boyunca yapacağımız ziyaretler kapsamın özellikle yaşlılar, kimsesizler ile gerçek ihtiyaç sahibi fakir fukara insanlarımız da ziyaret edilecek ve müftülüğümüzün imkanları nispetinde de onlara yardımlar yapılacak. Ramazan ayında Müftülük olarak vereceğimiz İftar programına ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da davet edeceğiz. 

HER GÜN DİNİ KONULAR ÜZERİNE SOHBET YAPILACAK

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, ilçede görev yapan imam hatipler, din görevlileri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin yanı sıra Çerkezköy Hacı Bektaş veli Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe’nin de 3 programa konuk olacağı İftar Özel programı Radyo Haber ve T Haber TV’den ortak olarak bir ay boyunca yayınlanacak. Gazeteci Şaban Kardeş’in hazırlayıp sunacağı bir aylık program kapsamında Ramazan ve oruç, orucun hikmetleri, müminler arası ulfet ve muhabbet, sabır ve şükür, Kuranı anlamak ve yaşamak, dünya , ahret dengesi ve Kadir gecesinin önemi ve daha pek çok konu üzerine dini sohbetler yapılacak. Ramazanın ilk gününün konuğu ise ilçe müftüsü Yusuf Tuna olacak.

Haber / Gülveren VATANSEVER

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10