Köprülü: Her zaman işçilerin yanındayız

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 20 Haziran tarihinde grev kararı alan ve yaklaşık 1 haftadır grevde olan Cam İşçilerine destek verdi.

Tekirdağ 26.06.2014 11:16:00 0
Köprülü: Her zaman işçilerin yanındayız

ADALETSİZLİĞİN GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Köprülü, greve çıkan işçilerin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduğunu ifade ederek “5800 Cam İşçisi Hakları için 10 Şişecam Fabrikasında grevde. Bu işçilerin şişe cam yetkilileri ile yaptıkları toplu sözleşme müzakereleri boyunca; istedikleri haklar sağlanmadı. Yaşanan adaletsizliğin bir an evvel giderilmesini bekliyoruz” dedi. Ücret artışı, iyileştirme zammı, işe giriş ücreti ve diğer parasal haklar konusunda anlaşmaya yanaşmayan Şişe Cam Yetkililerine seslenen İşçiler, emeklerinin karşılığının verilmesini istedi.

OLUMSUZ KOŞULLARIN DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR

CHP’li Köprülü; Sendika yetkilileri ve cam işçileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde; Şişecam yetkililerinin cam işçisinin içinde bulunduğu ekonomik güçlükleri görmezden geldiklerini, ortada ciddi bir ücret adaletsizliği olduğunu ve bu olumsuz koşulların düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Bu mücadelelerinin kazanana kadar devam edeceğini bildiren işçilere seslenen Köprülü; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman işçilerin yanındayız” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10