Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı dün saat 14.00'da yapıldı.

Kapaklı 2.07.2014 19:08:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

HAZIRLIKSIZ OY KULLANMAK ZORUNDA KALIYORUZ

İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya Erol Özkan, Fatih Önkol ve Bahtiyar Büyükbüce katılmadı. Meclise sunulan 9 adet dilekçenin gündem maddelerine dahil edilmesi konusunun AK Partili Mustafa Çetin’in red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Mustafa Çetin, sunulan dilekçelerin, bir sonraki meclis toplantısında gündeme eklenmesi gerektiğini ifade ederek “Meclis üyelerine gündem maddeleri toplantıdan birkaç gün önce gönderiliyor. Biz de ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Fakat toplantı günü Kapaklı için hayati önem taşıyan konuların da aralarında yer aldığı dilekçeler paldur küldür gündeme ekleniyor” dedi ve meclis üyelerinin de hazırlıksız oy kullanmak zorunda kaldığını ifade etti.

 

 

MECLİS TOPLANTILARI KAYIT ALTINA ALINACAK

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantıda Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliklerinin, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi. Bundan sonraki meclis toplantılarının sesli ve görüntülü bir şekilde kayıt altına alınmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, meclisin Ağustos aylarında tatile girmesi de oybirliği ile kabul edildi.

İŞYERİ SATIŞLARI OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda görüşülen konularla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. Küçük Sanayi Sitesi dükkanlarının satışı ve Kapaklı Belediyesi Arsa Konut ve İşyeri Üretimi Tahsisi, Kiralanması ve Satışına Dair Yönetmelik’te değişiklik yapılmasına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. 1589 ada 1 nolu parselde bulunan 12, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ve 28 nolu işyerlerinin peşin para ile satılması Ümit Bayraktar ve Sevgi Aksoy’un red oyuna karşılık komisyonca oy çokluğu ile uygun görüldü. Gündem maddesi, mecliste de yine Ümit Bayraktar ve Sevgi Aksoy’un red oyuna karşılık karara bağlandı.

 

 

SATIŞI UYGUN GÖRDÜK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bizim Kapaklı Belediyesi olarak borcumuz yok. Fakat bize bağlanan Karaağaç Belediyesi’nin 4,5 milyon TL kadar borcu var. Belediye olarak bizim kasamıza Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce ayda yaklaşık 2 milyon TL giriyordu” dedi. Büyükşehir ile birlikte bu paranın 3,5 milyon TL olmasını beklediklerini ifade eden Mandalı “Fakat artacağına, 1milyon TL’ye düştü. Borcumuzu dahi ödeyemez hale geldik. Bunun için bu yerlerin satışını uygun gördük” dedi.

BAŞKA ALTERNATİF YOLLAR ARANMALI

Gündem maddesi ile ilgili konuşan AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Bayraktar ise borç ödemek için bu yerlerin satılmaması gerektiğini savunarak “Buralar ilçenin stratejik noktalarıdır. Satılmaması, aksine elde tutulması, borçların ödenmesi içinde başka alternatif yollar aranmalı” dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Dün kendisine hayırlı bir haber geldiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Devam eden davamdan beraat ettiğim tarafıma tebliğ edildi. Bu konuyla ilgili farklı beklentisi olan arkadaşlara duyurulur” dedi. Meclis toplantısında daha sonra Belediyesi mülkiyetinde bulunan 355 ada 2 parseldeki 5 bin 93,92 metrekarelik alanın spor alanı amacıyla kullanılmak üzere satılması konusu görüşülürken, satış AK Partili Meclis Üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.  

KAPAKLI’NIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMELİYİZ

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin de, Çerkezköy Belediyesi döneminde İsmet Paşa Mahallesi’nde bulunan bir okul alanının, Mandalı’nın döneminde otel yeri olarak başkasına satıldığını belirterek “İleride aynı şeyin başımıza gelmeyeceğini nereden bilebiliriz? Kapaklı’nın geleceğini düşünüyorsak, bu gibi önemli yerlerin elimizde kalması gerekmektedir. Gerekirse, sözleşmesi biten işletme ile yeniden kira sözleşmesi yapılsın ama satılmasın” diye konuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Bahsettiğiniz okul alanı o tarihlerde harabe gibi bir yerdi. Biz bu alanı daha güzel bir yere taşıdık. Akabinde de Kapaklı’ya 4 yıldızlı bir otel kazandırdık. Bugün üzerinde görüştüğümüz yerde aynı şeyin olması söz konusu dahi olamaz. Çünkü bunu yapabilmemiz için aynı oranda bir spor alanı ayırmamız gerekiyor. Mevcut alan, spor alanı olarak kalmak zorunda” diye konuştu.

AK PARTİ’DEN RED

Toplantı dilekçelerin görüşülmesi ile devam ederken, 717,68 metrekarelik 1039 ada 16 parseldeki 615 metrekarelik belediye hissesinin malikine satışı, AK Partili Meclis Üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında Mandalı toplantıdan ayrılırken, toplantı meclis başkan vekili Halil İbrahim Erkan başkanlığında devam etti. Halil İbrahim Erkan, gündem maddeleri ile ilgili merak edilen tüm konuları harita üzerinden açıklama yaparak meclis üyelerinin onayına sundu.

Haber  / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10