Gıda satış yerlerine sıkı denetim

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri tarafından Ramazan ayı ve Bayramı öncesi gıda üretim toplu tüketim ve satış yer

Tekirdağ 6.07.2014 12:56:00 0
Gıda satış yerlerine sıkı denetim

CEZA UYARISI

Ramazan ayı boyunca sürecek olan denetimlerde, gıda ürünlerinin üretimi ve satışında hijyenik şartlara uyulması, çalışan personelin Hijyen Eğitimi almaları gerektiği, gıda güvenirliğinin sağlanması açısından önemli olduğu işletme sahipleri ve çalışanlarına anlatılacak. Gıda işletmelerinde çalışan personelin Hijyen Eğitimi Belgesi’nin olmaması durumunda kişi başı 250 ile 1000 TL arasında cezai işlem uygulanacak.

GÜVENİLİK HİZMET SUNULMASI SAĞLANACAK

Ramazan ayında Tekirdağ halkının sağlıklı ve bilinçli gıda tüketimi sağlaması noktasında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimler sürdürülecektir. Alo 174 Gıda ihbar hattına gelen şikayetler ve Şubemizce rutin olarak yapılan denetimlerde gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin yanında özellikle Ramazan ayı dolayısıyla fırınlarda ve tatlı üretim yerlerinde denetimler artırılacak. Yetkililer “Bu denetimler kapsamında gıda işletmelerimiz kayıt altına alınarak merdiven altı üretimler engellenmiş dolayısıyla gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinde daha güvenilir ve sağlıklı hizmet sunulması sağlanacak” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10