İşler'den velilere bağış uyarısı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, dün saat 11.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı yaptı.

Tekirdağ 16.07.2014 13:30:00 0
İşler

OKULA GİTMELERİNE GEREK YOK

2014-2015 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin Bakanlık tarafından ikametinde bulunan en yakın okula kayıt ettirildiğini ifade eden İşler “2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için velilerimiz çocuklarıyla birlikte okula giderek kayıt yaptırmaya gidiyorlar. Bakanlığımız tarafından öğrencilerimiz ikametlerine en yakıl okullara kayıtları yaptırıldığından dolayı velilerimizin okullara gitmesine gerek yok” dedi.

GÖNÜLLÜ OLARAK YAPILABİLİR

Okula yerleştirmenin bakanlık tarafından yapılmasına rağmen bazı velilerin çocuklarına sınıf ve öğretmen seçmek için okula gittiğini ifade eden İşler “Bazı velilerimiz çocuğunun kayıt olduğu okula giderek sınıf ve öğretmen seçimi yapmaya çalışıyor. Sınıf ve öğretmen seçimi kayıt işlemlerinin bitmesinin ardından kura yolu ile belirlenecek. Bunun yanında bazı okullarımızda velilerimizden okul aile birliği tarafından maddi ve malzeme yardımı talep ediliyor. Bu gibi talepleri velilerimiz yerine getirmesin. Bağış, kayıtlar bitmesinin ardından gönüllü olarak yapılacak bir şeydir” dedi.

BAĞIŞ YAPMAK ZORUNLU DEĞİL

İşler, yönetmelikte yer alan 'Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz. Ayrıca Bakanlık tarafından yürütülen proje ve protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez' maddesini anımsatarak “Velilerin bağış yapması zorunlu değil” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10