Özel insanlar Edirne'yi gezdi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne üye 45 engelli ve aileleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Schott Orim Cam'ın sponsorluğunda düzenlenen gezi kapsamında

Çerkezköy 20.07.2014 13:03:00 0
Özel insanlar Edirne

İLK ZİYARET SELİMİYE CAMİİ’NE

Edirne Belediyesi’nin görevlendirdiği rehber eşliğinde Edirne’yi gezen Çerkezköy heyeti, ilk olarak Selimiye Camii’nde Cuma namazını kıldı. Çerkezköy heyeti, daha sonra özellikle bedensel ve zihinsel engelli ailelerin ve şifa bulduğu yer olduğuna inanılan ve ailelerin kendi çocuklarının şifa bulması için dua ettiği Darül Şifa Cami’ni ziyaret etti.

SARAYİÇİ’Nİ GEZDİLER

Cami ziyaretinin ardından Sarayiçi’ne geçen engelliler ve aileleri, tarihi Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı yeri ve güreşçilerin heykellerini de görme imkanı buldu. Geziye Karaağaç bölgesi ile devam eden engelliler ve aileleri burada Lozan Anıtı ve Tren Garı’nın hikayelerini dinledi. Tekirdağ Belediyesi’ne sundukları ve kabul edilmeyen projenin burada uygulandığını gördüklerini söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Projemiz engelli park yerlerinin zemininin turkuaza boyanması projesiydi. Tekirdağ Ulaştırma birimimiz bu projeyi uygun görmedi” dedi.

İFTAR YEMEĞİNE KATILDILAR

Engelli vatandaşlar ve aileleri Darül Hadis Camii’nin bahçesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kendileri için verilen iftar yemeğine katıldı.  Engelliler ve aileleri akşam namazının ardından Çerkezköy’e döndü.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10