Hız kesici uyarıcıları mahkemelik etti

Çerkezköylü servisçiler, Hız Kesici Uyarıcılarının Atatürk Viyadüğü'nden kaldırılması için Çerkezköy Belediyesi'ne verdikleri dilekçeye olumsuz yanıt alınca konuyu mahkemeye

Çerkezköy 21.07.2014 14:54:00 0
Hız kesici uyarıcıları mahkemelik etti

OLUMLU YANIT ALAMADIK

Servis Şoförü Hasan İlmez, “Atatürk Viyadüğü’nde bulunan Hız Kesici Uyarıcılar araçların lastiklerini kırıyor. Bunun kaldırılması için Saray Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Gönültaş ile birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne dilekçe verdik” diyerek, dilekçeye olumlu cevap alamayınca konuyu İdari Mahkeme’ye taşıdıklarını söyledi.

KAZALARA NEDEN OLABİLİR

Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti, Hakim Abdurrahim Ay başkanlığında Atatürk Viyadüğü’nde keşif yaptı. Hasan İlmez “Biz hız kesicilere karşı değiliz. Fakat bunlar lastiklere zarar veriyor. Bu plastik malzemeden yapılmış. Zamanla plastik aşınınca geriye yalnızca vidaları kalıyor” diyerek, bunun da hem lastiklere zarar verdiğini hem de kazalara neden olabileceğini ifade etti.

BUNLAR HIZ KESİCİ DEĞİL

Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen keşfe katılan Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz da bunların hız kesici olmadığını, bunları yolda hız kesicilerin bulunduğunu göstermek amacıyla uyarıcı olarak yola koyduklarını söyledi. Malzemenin de metal değil plastik olduğunu ifade eden Yılmaz, “Fakat bazı noktalarda zamanla aşınmalar meydana gelmiş. Biz bunları buraya monte etmeden önce neredeyse her hafta bir kaza meydana geliyordu” diyerek, bu uyarıcılar sayesinde biraz da olsa kazaların önüne geçildiğini söyledi. Bilirkişi heyeti, incelemenin ardından ilçeden ayrıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10