Çerkezköy bayrama hazır

Çerkezköy'de vatandaşların Ramazan bayramını huzurlu bir şekilde geçirmeleri için tüm tedbirler alındı. Pazar akşamı son kez iftar edecek olan Çerkezköylüler pazartesi bayram sabahına uyanacak

Çerkezköy 25.07.2014 14:37:00 0
Çerkezköy bayrama hazır

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Bayram tedbirleri kapsamında PTT ve kargo şirketleri aracılığı ile gelen ve gönderilen kolilerden şüpheli görülenler de kontrolden geçirilecek. Hırsızlık olaylarının önlenmesi için devriye hizmetleri artırılarak yürütülecek, otobüs terminalinde yolcu hareketliliği göz önüne alınarak gerekli tedbirler alınacak.  İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği de koruyucu hekimlik hizmetlerini artırarak yürütecek. Bayram süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için önceden nöbet cetvelleri düzenlenerek nöbetçi personele tebliğ edilecek. Ambulans araçları şoförleriyle birlikte hizmete hazır olacak şekilde planlanarak göreve hazır vaziyette bekletilecek. 

 

 

24 SAAT ESASINA GÖRE PLANLANACAK

Çerkezköy Belediyesi de itfaiye teşkilatlarını çalışır halde 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulunduracak. Su ve kanalizasyon gibi hizmetlerin aksatılmaması için bakım ve onarımlar önceden tamamlanacak ve meydana gelebilecek arızalara acilen müdahale ederek nöbetçi ekipler, 24 saat esasına göre planlanacak. Karaborsa ve fahiş fiyatla satışların önüne geçilebilmesi için fiyat denetim ve kontrollerine ağırlık verilecek.  Bayram süresince vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ekmek fabrikaları ve fırınlara kapatılmamaları için gerekli tebliğler yapılacak. 

HAZIR EKİP BULUNDURACAK

TREDAŞ İşletme Müdürlüğü tarafından da elektrik dağıtım sisteminde meydana gelebilecek arızalar ve muhtemel elektrik kesilmelerine karşı gerekli tedbirler alınarak hazır ekip bulundurulacak. PTT Müdürlüğü de posta gönderilerinin artışı nedeniyle dağıtımların aksatılmaması, telefon ve telgraf haberleşmeleri de artacağından dolayı bu konuda gerekli tedbirleri alacak. 

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI İLK GÜN

Ramazan bayramı dolayısıyla ilçe merkezindeki bayramlaşma programı Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenecek. 28 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00’da düzenlenecek olan bayramlaşmada Çerkezköylüler ve protokol üyeleri bir araya gelerek birbirlerinin bayramını tebrik edecek. Ramazan Bayramı, 30 Mart yerel seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Vahap Akay’ın belediye başkanı sıfatıyla katılacağı ilk bayram olacak.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10