"Başka bir adaya oy verirlerse, hakkımı helal etmiyorum"

MHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, önceki akşam yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuştu.

Çerkezköy 3.08.2014 13:08:00 0

İHSANOĞLU’NA DESTEK İSTEDİ

Seçimde tanıdığı tüm arkadaşlarına ve kendisiyle beraber yıllarca siyaset görev almış arkadaşlarına 10 Ağustos’ta Türk milletinin adayı Ekmeleddin beye oy vermeleri ve oy vermekten ziyade de Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istemeleri çağrısında bulunan Ordu “Aynı zamanda sandık görevlisi ve müşahit olarak da müracaat edip bu görevi en iyi bilenlerin görev almalarını rica ediyorum” dedi.

“HELAL ETMEYECEĞİM”

Aynı görüşte olduğu bazı arkadaşlarının ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeyeceğim” şeklindeki ifadelerinin basında yer aldığını söyleyen Ordu “Her siyasi partinin içinde İrlandalılar bulunur. İrlandalıların lafına bakmasınlar. 10 Ağustos’ta bilakis gidip oylarını kullanmalarını istiyoruz. Benimle olan arkadaşlarımın bir tanesi başka bir adaya oy verirlerse, yıllarca beraber içtiğimiz çay su, yediğimiz yemek ve gezdiğimiz yollarda bir hakkımız varsa kesinlikle hakkımız helal etmiyorum” dedi.

KAPLAN’A CEVAP VERDİ

MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan’ın “Ben devlet memuru gibi bu göreve atanarak değil seçilerek geldim. Benim istifamı isteyenler 2016 yılında yapılacak olan seçimler öncesi karşıma çıkar ve beni görevden alırlar. Eğer bu başarısızlıksa istatistiklere bir baksınlar. Ben ikili polemiğe girmiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi bir kurumdur ve büyük bir harekettir. Ben MHP’nin İl Başkanıyım. Eğer Mustafa Ordu ve arkadaşları çok rahatsız oluyorlarsa kendileri sadece üyedir, gidip istifalarını versinler. Kendilerine ülkücü sıfatı yakıştırıyorlar. Ama bir ülkücünün değil ü’sü, c’si bile olamadıklarını düşünüyorum. Ülkücü harekette lider eleştirilmez” sözlerine de cevap veren Mustafa Ordu “Benim ve arkadaşlarımın istifası Milliyetçi Hareket Partisi için faydalı olacaksa ona da razıyım. Beyaz kağıdı göndersinler hiç uğraşmadan istifa ederiz. İstifalar ile MHP’nin iki belediyesini yiyen gelecek dönemde milletvekili adayı olacak arkadaşımızın hakkını yiyorlarsa buna da hayır diyorlar ise istifamızı veririz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10