"Din eğitimi konusunda sıkıntı yaşanıyor"

Rumeli Türkleri Vakfı (RUTEV) Başkanı Hasan İmamoğlu, "Batı Trakya'da ve Bulgaristan'da yaşayan Müslüman çocuklar, din eğitimi alma konusunda sıkıntı yaşıyor" dedi.

Bölgede Gündem 4.08.2014 11:55:00 0

EN BÜYÜK SIKINTI DİN EĞİTİMİ

Rumeli Türklerinin, Yunanistan ve Bulgaristan’da, dil sıkıntısından çok din eğitimi konusunda problem yaşadıklarını dile getiren Vakıf başkanı İmamoğlu “En büyük sıkıntı dilden çok altı yaşındaki anaokuluna giden öğrencilerin evlerine geldiklerinde istavroz çıkardıkları yönündedir. İlköğretim zamanından önce yapılan eğitimlerde oradaki makamlar tarafından dini eğitim olarak Müslüman eğitimi değil, Ortodoks eğitimi verildiğini söylüyor oradaki insanlar. Çocuklara bunlar aşılandığı için aileler huzursuz. Orada yaşayanlar bu yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar ve oradaki yerel makamlardan ricaları vardı. En büyük sıkıntıları buydu” dedi.

UZUN SÜREDİR RESTORASYONDA

RUTEV olarak Batı Trakya’da camileri ziyaret ettiklerini anımsatan İmamoğlu “Bazı camiler kötü haldeydi, bazılarıysa tadilattaydı. Camilerin uzun süredir restorasyonda olduğunu anlattılar. Oradaki isteklerimizden biri de Selanik'te bir caminin hizmete girerek Müslümanların vazifelerini, dini inançlarını hep birlikte yapabilmeleridir” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10