Feslikan Yaylası'nda er meydanının galibi oldu

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Yaz Şenlikleri, yağlı güreşlerin ardından sona erdi.

4.08.2014 17:59:00 0
Feslikan Yaylası

YAĞLI GÜREŞLERİ SONA ERDİ

Finalde sol el parmaklarında meydana gelen sakatlıktan dolayı Orhan Okulu güreşe devam edemeyince, İsmail Balaban kazandı. Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen yaz şenliklerinin bu yıl 19'uncusu Antalya'nın Feslikan Yaylası'nda düzenlendi. Bin 800 rakımlı yayla havasında düzenlenen şenliğin ilk gününde vatandaşlar, Bengü ve Volkan Konak'ın konserleri ile eğlenirken, ikinci gününde pehlivanların er meydanındaki kıran kırana mücadelesini seyretti.

552 PEHLİVAN MÜCADELE ETTİ

Aralarında Tarihi Edirne Kırkpınar altın kemerin sahibi İsmail Balaban'ın da bulunduğu 33'ü başpehlivan olmak üzere 552 pehlivan, rakibinin sırtını yere getirmek için 12 saat mücadele verdi. Antalya programları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da etkinliğe katılarak güreşçileri izledi. Bu yıl güreş ağalığı ihalesi de er meydanında gerçekleştirildi. 2013 yılının güreş ağası Ferhat Sezer ağalık unvanını almak için bu yılda aday oldu. Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'in 70 Bin TL'den açtığı ihale 275 Bin TL ile iş adamı Haluk Bilgin'e verildi. Böylece Bilgin, geçen yıl 140 Bin TL'ye verilen unvanın bu yıl 275 Bin TL vererek sahibi oldu.

MORAL OLDU

Başpehlivan İsmail Balaban kazandığı için mutlu olduğunu belirtti. Orhan Okulu'nun geçirdiği sakatlıktan dolayı üzgün olduğunu belirten Balaban, Birinci olduğum için çok mutluyum. Ödülümü aileme ve sevdiklerime armağan ediyorum. Başkanımız Muhittin Böcek sayesinde buralara geldim. Bugün kıran kırana bir mücadele oldu. Ben de zorlu rakiplerimi yenerek geldim finale. Finalde Orhan Okulu'nun bir sakatlığı oldu. Gerçekten çok üzgünüm. Kırkpınar'da finalde kaybetmiştim. O kayıptan sonra burası iyi bir moral oldu” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10