"Vatanımızı şehit ve gazilerimize borçluyuz"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, dün saat 15.00'da makamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği yöneticilerini ağırladı.

Çerkezköy 4.08.2014 19:11:00 0

GAZİLER YENİ YER İSTİYOR

Bugüne kadar verdiği maddi manevi desteklerden dolayı Kaymakam Kubilay’a teşekkür eden Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin 40’ı Kapaklı’da olmak üzere toplam 95 üyesi olduğunu ifade etti. En büyük hedeflerinin Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin Çerkezköy Şubesi’ni kurmak olduğunu söyleyen Yarlıgan, “Bunun için öncelikle bize bir dernek binası gerekiyor. Bunu kendi çabamızla yapmamız mümkün değil” dedi. Dernek binasında oluşturulacak bir müze bölümünde gerek Çanakkale Savaşları’ndan kalma eserler, gerekse burada yaşayan gazilerin ve şehitlerin resimlerini ve özgeçmişlerini sergilemek istediklerini ifade eden Yarlıgan “Bu konuyu en kısa zamanda Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşeceğiz” dedi.

ÇALIŞMALARINIZI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin başarılı çalışmalara imza attığını ve çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Kubilay, Kaymakamlık olarak ellerinden geldiğince gazilere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ

Vatanı şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu ifade eden Kubilay “Bu vatan için önemli vazifeler ifa eden şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi evlerinde ziyaret ettik. İlçemizde yoğun bir bayramlaşma programı gerçekleşti. Bu vesile ile birlik beraberlik duygularımız daha da perçinlendi. Tüm çalışmalarımızda yanımızda olduğunuzu hissediyoruz” dedi.

NE YAPARSAK YAPALIM YETERLİ DEĞİL

Kaymakam Kubilay, bayramlarda ve özel günlerde şehit ailelerine ve gazilere 500 TL’lik yardımlarda bulunduklarını anımsatarak “Ne kadar destek olursak olalım yeterli olmadığının bilincindeyiz. Sizler bu vatana büyük katkılar sağladınız. Eğer bugün buralardaysak bu sizlerin sayesinde buralardayız” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10