Uyuşturucu tacirlerine bir darbe daha

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonlarda toplam 5 kilo 643 gram kamuoyunda Bonzai olarak bilinen Cannabinoid madde

Bölgede Gündem 6.08.2014 11:31:00 0
Uyuşturucu tacirlerine bir darbe daha

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Yurtdışından posta ve kargo yoluyla gelen uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlara ilişkin bilgiler veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Bakanlık olarak narkotik madde kaçakçılığıyla mücadelemizi son zamanlarda kullanımı artan sentetik uyuşturucular konusuna yoğunlaştırdık. Bu kapsamda, özellikle geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizi tehdit eden bonzai adlı uyuşturucu madde ile mücadele etmek üzere, Bakanlığımız Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü analiz ve operasyon ekiplerinin koordinasyonunda İstanbul’da kargo ile gönderilen uyuşturucular konusunda geçtiğimiz günlerde koordineli bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Bakanlığımız merkez operasyon birimi; İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüz personeli, İstanbul Uluslararası Posta İşletme Merkezi görevlileri ve bu merkezde görevli Gümrük Muayene Memurunun katılımı ile bir ekip oluşturduk” dedi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Posta işleme ve hızlı kargo merkezlerinde işlem gören paketlerden şüpheli görünenleri incelemeye alındığını belirten Bakan Yazıcı “Yapılan kontroller esnasında Dedektör Köpeklerin tepki verdiği paketlerde gerçekleştirilen incelemelerde; farklı paketler içerisinde farklı miktarlarda toplam 5 kilo 643 gramı sentetik uyuşturucu ve 844 gramı esrar olmak üzere toplamda 6 kilo 487 gram narkotik madde tespit edildi. Bu maddelerden 5 bin 643 gramı kamuoyunda Bonzai olarak bilinen ve bir tür sentetik uyuşturucu olan Kannabinoid maddesidir. Yapılan tespitler sonunda paketlere el konulmayıp nihai alıcıları tespit etmek üzere koordineli olarak operasyon başlatıldı. Paketler alıcılara teslim edilmek üzere posta memurlarına verildi. Alıcılar paketi teslim aldıklarında İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüz personeli tarafından gözaltına alındı” dedi.

TAHMİNİ DEĞERİ 1 MİLYON TL

Kaçakçılık olayına karışan 5 kişinin tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulduğunu ifade eden Yazıcı “Ekiplerimizce ele geçirilen sentetik kannabinoid maddesinin incelenmesi sonucu, bu miktar ile yüzlerce kilogram Sentetik Bonzai elde edilebileceği ve piyasaya sürülecek ürünün tahmini değerinin 1 milyon TL olduğu anlaşıldı” dedi. Yurtdışından posta ve kargo yoluyla gelen uyuşturucu maddelerin ticaretinin önlemesi ve bu yola tenezzül eden kişilerin yakalanması için çalışmaların artarak devam edeceğini ifade eden Yazıcı “Vatandaşlarımızın da rastladıkları her türlü kaçakçılık olayını ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirerek katkıda bulunabilirler” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10