"Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını çalar"

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Erdem Karakoç, dün Çerkezköy'e gelerek Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Deva İlaç Fabrikası önünde eylem yapan işçilere destek verdi.

Çerkezköy 6.08.2014 16:15:00 0

İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

MYK Üyesi Erdem Karakoç, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve partililerle birlikte, Deva İlaç Fabrikası önünde 37 gündür direnişte olan Petrol-İş Sendikası üyesi işçileri ziyaret etti. Sendika üyesi işçiler, fabrikaya sendikanın gelebilmesi için 650’ye yakın işçinin sendika üyesi olması gerektiğini, şuanda sendikaya üye işçi sayısının yaklaşık 400 olduğunu ifade etti.

 

 

ÇALIŞANLARIN ÜZERİNDE BASKI VAR

Direnişteki işçiler 2010 yılı Aralık ayına kadar fabrika yönetiminin işçilerle toplu sözleşmeler imzaladığını ifade ederek “Sonrasında fabrika yönetimi her bir işçi ile bireysel sözleşmeler imzaladı. Bu kapsamda verdiği birçok vaadi ise yerine getirmedi. İşçi kardeşlerimiz burada sabah 08.00’dan gece 00.00’a kadar asgari ücretten biraz fazla bir ücretle çalıştırılıyor. Son 12 yıldır çalışanlar üzerinde büyük bir baskı var” iddiasında bulundu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç da Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun “İnsanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor” sözünü anımsattı. Öncelikle işçilerin yanına gelerek konu hakkında bilgi sahibi olacaklarını ifade eden Karakoç, sonrasında da işçilerin hak arayışının başarıya ulaşabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

YETKİLİLERE HATIRLATACAĞIZ

Karakoç, Türk demokrasisinde iki önemli sorun olduğunu ifade ederek “Birincisi sorumluların hesap vermemesi, ikincisi de muhalefetin iktidar kadar güçlü olmaması” dedi. Bu nedenle devlet mekanizmalarının bir bir felç olduğunu öne süren Karakoç “Aynı şekilde işçilerin örgütlenmediği ortamlarda da kokuşmuşluk oluyor. Buradaki işçilerin geleceği neden karartılıyor. Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını çalar. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok” diyerek kamuoyu oluşturarak yetkililere bunu hatırlatacaklarını söyledi.

BİREYSEL SÖZLEŞMELERİN ANLAMI YOK

İşçilerin 37 gündür direnişte olduğunu anımsatan Karakoç “Eğer bir yerde direniş varsa biz her zaman çalışanların yanında oluruz. Taşeron diye bir sistem çıkarmışlar. Bu sayede insanların hak arayışlarını da sıfıra indirdiler” dedi. Bireysel yapılan sözleşmelerin bir anlamının olmadığını söyleyen Karakoç, işçilerin saflarını sıkı tutması gerektiğini söyledi. Erdem Karakoç, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’den de sık sık işçilerle bir araya gelerek işçilerle sohbet etmesini istedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU   

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10