Yemişçi: Öğrenciler iyi eğitim almalı

Çerkezköy'e gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı da ziyaret etti.

Çerkezköy 8.08.2014 21:22:00 0
Yemişçi: Öğrenciler iyi eğitim almalı

GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAKTIR

Özlem Yemişçi, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve partililer, Kaymakam Kubilay tarafından Hükümet Konağı önünde karşılandı. Ziyarette konuşan Milletvekili Yemişçi, Kaymakam Kubilay’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek “Çerkezköy için özverili bir şekilde çalışıyor. Daha önceki görev yerlerinde yaptığı çalışmaları da biliyoruz. Oralarda olduğu gibi Çerkezköy’de de güzel işlere imza atacaktır” dedi.

EĞİTİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Çerkezköy’ün önemli bir sanayi kenti olduğunu ve bu bedenle sürekli göç aldığını ifade eden Yemişçi “Nüfus artışı ile birlikte öğrenci sayısı da devamlı artıyor. Bu da Çerkezköy’de eğitimi ön plana çıkarıyor” dedi. Öğrencilerin iyi bir eğitim alması gerektiğini dile getiren Yemişçi, Çerkezköy’ün ihtiyaçlarının giderilerek ilçenin daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını belirtti.

EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILACAK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da eğitime önem verdiklerini vurguladı. İnşaatı süren okulların ve diğer kamu binalarının bir an önce bitirilerek hizmete girmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını kaydeden Kubilay, Fevzipaşa İlkokulu inşaatının son aşamaya geldiğini ve okulun bu yıl eğitim öğretime açılacağını söyledi.

YENİ HEM BİNASI YAPILACAK

Gençlik Merkezi inşaatının devam ettiğini söyleyen Kubilay, yeni bir Halk Eğitimi Merkezi binası yapılması için de çalışma başlattıklarını dile getirdi. Bu konuda belediyenin de kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Kubilay “Bina için belediye, yeni otobüs terminali yanında yer tahsis etti” dedi. Eğitime önem verdiklerini vurgulayan Kubilay, eğitim konusunda Milletvekili Özlem Yemişçi’den de destek istedi.

KAMPUS ÇALIŞMASI SON AŞAMADA

Çerkezköy’ün eğitim konusunda Türkiye’de önemli yerlerden biri olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Tüm eğitim kurumlarını bir kampus çatısı altında toplamak için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.  Bu çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Kubilay, bu gerçekleştiğinde ilçenin daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

YEMİŞÇİ’DEN DESTEK İSTEDİ

Çerkezköy’e yapılan kamu yatırımları ile ilgili de konuşan Kaymakam Metin Kubilay, “Tren seferlerinin uzun süredir yapılmaması Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından biri. Bu konuda yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirdim. Son yaptığım görüşmede tren seferlerinin 25 Ekim’de yeniden başlayacağını söylediler” dedi ve tren seferlerinin daha önce başlama olasılığı varsa bu konuda Özlem Yemişçi’den destek istedi. 

GENEL MÜDÜR MUSTAFA KARAMAN’I ARADI

Kaymakam Kubilay’ın sözleri üzerine TCDD Genel Müdürü Mustafa Karaman’ı telefonla arayan ve konu hakkında bilgi alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bilgisi verildi. Karaman, herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda tren seferlerinin belirtilen tarihten önce de başlatılabileceğini söyledi” dedi.

YOL TALEBİNİ İLETTİ

Kaymakam Kubilay, Veliköy Yalıboyu Organize sanayi Bölgesi yönetiminin, OSB’ye Otoban bağlantılı bir yol yapılması yönündeki talebini de Özlem yemişçi’ye ileterek “Veliköylü sanayicilerimizin bu talebi gerçekleşirse Çerkezköy’deki trafikte de bir rahatlama olacak. Araçlar da Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ne çok rahat ulaşabilecek” dedi.

İLGİLİ BAKANLIĞA İLETECEĞİM

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da Çerkezköy’ün hızla göç aldığını ifade ederek “Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla Kızılpınar ve Veliköy beldeleri de mahalleye dönüştürülerek Çerkezköy’e bağlandı. Kızılpıar ve Veliköy Mahallelerine de birer jandarma Karakolu kurulması gerekiyor” dedi ve konu hakkında Özlem Yemişçi’den destek istedi. Bu talebi ilgili bakanlığa ileteceğini ifade eden Milletvekili özlem Yemişçi de “Konunun takipçisi olacağız” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10