Araç satışları 10 gün içinde UKM'ye bildirilmeli

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Koordinasyon Kurulu'nun servisçilerle ilgili

Çerkezköy 10.08.2014 18:38:00 0
Araç satışları 10 gün içinde UKM

BİZİM İÇİN HOŞ OLMADI

Önceki gün saat 11.30’da dernek binasında düzenlenen ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş’un da katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Fikret Tanyeri UMK kurulana kadar servisçiler için belediyelerden iyi kararlar çıkmadığını ifade etti. Ancak UKM’nin geçtiğimiz Cuma günü yaptığı toplantıda servisçiler ile ilgili aldığı kararın da kendileri için hoş olmadığını söyleyen Tanyeri “Bu kararın doğru olmadığını ve servisçileri mağdur ettiğini bildirdik. Önümüzdeki Cuma günü de UKM alt komisyonu toplanacak. Talebimizin orada görüşülmesini bekliyoruz” dedi.

10 GÜN İÇİNDE BİLDİRİLMESİ GEREKİYOR

UKM yetkililerinden yeni yol belgelerinin yakında çıkarılacağı bilgisini aldıklarını söyleyen Tanyeri “Bu belgeler verilmeden önce araçlar yerinde görülerek tek tek incelenecek ve eksiklikleri varsa tamamlanması istenecek. Ona göre yol belgesi verilecek. Bundan böyle servisçilik yapan arkadaşlarımızda çok dikkat etmeleri konulara dikkat etmesi gerekiyor” dedi. Tanyeri, araç devirlerinin de bundan böyle satıştan sonra 10 gün içinde yapılacağını ifade etti. Araç satışlarınızda ya da alışlarınızda devir işlemlerinin on gün içinde UKM’ye bildirilmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Tanyeri, “Dernek yönetimi olarak üyelerin menfaatleri ve yasal haklarını korumak için yola çıktık. Dernek yönetimi olarak biz ekmeğimize sahip çıkanlarla mücadele ediyoruz. Üyelerimizin yasal haklarını korumak için yaptığımız çalışmalarda üyelerimizin de bize destek vermesini istiyoruz” dedi.

MEVCUT ARAÇLARLA İDARE EDECEKLER

Tanyeri, UKM’nin bundan böyle J ve S plaka tahsisi yapmayacağını belirten “Herkes mevcut araçları ile idare edecek” dedi. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş da servisçilerin de  aynı zamanda Çerkezköy ve Otomobilciler Esnaf Odası üyesi olduğunu ifade ederek, “J Plakalı araçlar kesinlikle personel çekemez diye eski belediye başkanımız Ali Ertem’e bu konuda karar aldırdım ve söz vermişti. Ancak bu sözünü tutmadı ve kargaşanın yaşanmasına yol açtı” dedi. Bölgede, normal araçlarda yol belgesi sıkıntısı olduğunu söyleyen Kuş “Tekirdağ il genelinde bu sıkıntı yalnız Çerkezköy’de yaşanıyor. Bu nedenle normal plakaları S plakaya çevirmemiz lazım” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10