Trakya'nın rekabet gücü masaya yatırıldı

Trakya'nın Rekabet Gücü ve Özel Sektör Geliştirme' konulu toplantı, önceki gün Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapıldı.

Tekirdağ 14.08.2014 14:49:00 0
Trakya

TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Gerçekleştirilen toplantı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın ev sahipliğinde, TEPAVEnstitü Direktörü Prof. Dr. Necdet Budak, TEPAV yetkilileri Esen Çağlar ve Emre Koyuncu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Yetkilileri, Trakya Oda/Borsa Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterlerinin katılımları ile düzenlendi.

SEKTÖRLERİN YERLEŞİMİNE ÖNEM VERMELİYİZ

Açılış konuşmalarını yapan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; “Trakya Bölgesi sürdürülebilir bir yapıda doğal ve kültürel değerlerini koruyarak yüksek katma değerli üretim yapısıyla kalkınan, işbirliği kültürünün egemen olduğu, yaşam ve refah seviyesi yüksek bir bölgedir. Trakya Bölgesi tarım, sanayi, hizmet ve hayvancılık alanlarında önemli bir üretim merkezidir. Sanayimizin küresel rekabet gücünün arttırılması, gelişmiş ülkelerle yarışa devam edebilmeleri için sanayicilerimizin orta ve yüksek teknolojiye sahip yüksek katma değerli üretime geçiş hedeflemeleri gerekmektedir. Bölgemizde yüksek, orta ve düşük teknoloji olarak farklı kategoride üretim yapan imalat sanayi varlıklarını, düşükten yüksek seviyeye çıkarması için yüksek teknolojiye sahip sektörlerin bölgemizde yerleşimine öncelik vermeliyiz” dedi.

FIRSATLARI DEĞERLENDİRMELİYİZ

Sanayicilerin ve işadamlarını rekabet güçlerini arttırmaları, gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmeleri, AB müktesebatına, üretim ve rekabet koşullarına uyum sağlayabilmeleri için çalışmalarda bulunmanın odaların temel hedeflerinden olduğunu ifade eden Günay “Bir bölgenin kalkınması, ulusal düzeyde üretilen politika, plan ve stratejilerin yanı sıra yerel düzeyde yer alan kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinasyonu ile daha faydalı olacaktır. Kamu, özel sektör, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek bölgesel gelişmeyi hızlandırır, sürdürülebilirliği sağlamlaştırır, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını sağlar ve bölgesel program ve projelere temel oluşturur. Kısaca yerelde bölgenin mevcut durumu dikkate alınarak ve değişen şartlara göre fırsatları değerlendirmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10